MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

A bizalom visszaszerzése párkapcsolatban

A megcsalás az egyik elképzelhető legnagyobb csapás egy párkapcsolatban, amit a két fél egymás ellen követhet el. Ha azonban a kapcsolatunkban ilyesmi történik, tisztában kell lennünk azzal, hogy a megcsaló félnek éppen ugyanannyira fájdalmas, szégyenletes egy ilyen eset, mint amennyire a megcsaltnak.

A bizalom elvesztése

A megcsalás nyomán nem csak a megcsalt fél veszíti el a bizalmát a párjába és a kapcsolatban, de sokszor még teljes mértékben önmagában. Ezzel egyidőben többnyire a megcsaló is csalódik önmagában, elveszíti a saját magában, az erejébe vetett hitét, elveszíti a kapcsolatba vetett bizalmát. Nem tud magára büszén tekinteni a kapcsolatban. (Ezért olyan gyakori a gyors váltás, kilépés, a másik hibáinak ecsetelése stb.)

A bizalom elvesztése gyakorlatilag elkerülhetetlen, ezen pedig nem segít az sem, ha bosszúban, visszavágásban gondolkozunk – nem leszünk tőle elégedettebbek.

A bizalom visszaszerzése

A bizalom visszaszerzése egy párkapcsolatban nem könnyű feladat – akár mi vagyunk a megcsaló fél akár a megcsalt fél, nagyon fontos, hogy ha tényleg helyre akarjuk állítani a kapcsolatunkat és szeretnénk megerősíteni, visszaállítani a bizalmat a másik félben, azon mindkét félnek határozottan és tudatosan kell dolgoznia.

  1. JÓVÁTÉTEL A HŰTLEN FÉL RÉSZÉRŐL: a bizalom visszaszerzése érdekében a megcsaló félnek munkálkodnia kell azon, hogy párja bizalmát minden szempontból visszanyerje. Ehhez azonban nincsen útmutató, nincs leírás, hogy hogyan is érhetnénk el mindezt. Ehhez ismerni kell párunkat és tudatosan kell elnyernünk újra a bizalmát – úgy, ahogyan azt csak mi tudjuk.
  2. KOMMUNIKÁCIÓ, MEGÉRTÉS, JÓVÁTÉTEL ELVÁRÁSA A MEGCSALT FÉL RÉSZÉRŐL: a megcsalt félnek nyitottnak kell lennie a társában lezajlódó válságra. Ha csak mondjuk, hogy megbocsátottunk, de valójában képtelenek vagyunk így is érezni, a bizalom visszaszerzése lehetetlenné válik. Mondjunk le a bosszúról, ha képesek vagyunk rá, és bocsássunk meg, hogy visszaadhassuk a bizalmat a partnerünknek és újra igazi társakká válhassunk. De persze csak akkor bocsássunk meg, ha a társunkban is látunk nyitottságot az önvizsgálatra, a változásra.

(Emellett fontos, hogy megtaláljuk, hogy mi vezetett a hűtlenséghez igazán. Fontos például tudunk, hogy a hiányok, amelyeket a hűtlen fél külső kapcsolatban pótolt, nem csak a kapcsolatból hiányoznak, hanem a hűtlen fél gyermekkorából is! Erről további cikkeimben és ingyenesen letölthető minikönyvemben írok részletesebben.)

Személyes bizalomépítő tippjeim

Mivel a hűtlenség kezelésében ez az egyik legfontosabb feladatom (és a pároknak is), néhány hasznos gondolatot hoztam még ma el:

Sok erőt kívánok mindenkinek a kapcsolat újjáépítéséhez!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: