MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Ha egy feleség lép félre…

Érdekes, hogy ma sokan mindig jobban elnézik a férfiaknak a megcsalást, és nagyobb” bűnnek” számít, ha a feleség lép félre.Holott szakmai szemmel nincs különbség férfi és női hűtlenség között. Az okok és a hatások tekintetében nincs lényegi különbség.

Miért lépnek félre a nők?

Annak, hogy egy feleség miért lép félre, ezer meg ezer oka lehet. De ne dőljünk be az egyszerű újságcikkekben olvasható magyarázatoknak. Mert ott arról olvashatunk, hogy vannak, akik egyszerűen csak unatkoznak, kalandot keresnek, esetleg úgy érzik, már nem elégíti ki őket a kapcsolatuk.

A legtöbb esetben azonban ennél többről van szó. A házasságban élő nők nagy része akkor kezd más lehetőségek után nézni, ha elhanyagolva érzi magát a párkapcsolatában. Ez pedig sokszor azt eredményezi, hogy ha a feleség a félrelépés során olyan férfit talál, aki figyel rá, érzelmek is kialakulnak. Ez a helyzet igencsak veszélyes, mert az érzelmek miatt a kapcsolat sokszor nem helyrehozható, a feleség képes lehet feladni a házasságát az új szerelemért:

Sértve érzi magát a férfi

Természetesen senki nem örül annak, ha megcsalják, se a nők, se a férfiak nem viselik ezt jól. A férfiak esetében azonban a probléma bonyolultabb: ők sokszor személyes támadásnak veszik a félrelépést, megalázva érzik magukat férfiként, ezért jellemzően sokkal nehezebben teszik túl magukat a problémán, mint a nők.

Férfitársaimnak azonban ezúton szeretném jelezni, hogy egy nő félrelépése mögött sokkal mélyebb okok húzódnak, mint gondolnánk!

A megcsalások mögött ugyanis mindig egy sokkal mélyebb lelki ok áll: gyermekkorunkban megtapasztalunk  a szüleinktől egyfajta elfogadást, elismerést, figyelmet. És ha ezekben hiányt szenvedtünk gyerekkorunkban, akkor ezek hiányát folyamatosan átéljük felnőttkorunkban is. És ezt a hiányt próbáljuk a külső kapcsolatban újra és újra átélni.

Egy nő a külső viszonyában figyelmet, férfi energia megtapasztalását, pozitív visszajelzéseket keres! Amelyeket részben a kapcsolatában nem kapott meg, de döntő részben a saját szüleivel kapcsolatban élte meg valamilyen módon ezek hiányát!

Ha megtörtént a baj, érdemes leülnünk a társunkkal, és lépésről lépésre feldolgozni a történteket – együtt! Ebben segít 14 napos online megcsalás-kezelési tréningem, amelyet minden férfitársamnak jó szívvel ajánlok!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: