MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalás utáni válás?

A magyarországi statisztikák nagyon szomorú képet festenek jelenleg a házasságról. Minden második házasság válással végződik, és bár bizonyított, azt látjuk, hogy sok esetben a válás hűtlenség miatt következik be – de legalábbis a kapcsolat valamilyen módon megcsalással érintett!

Hűtlenség esetén mindkét fél számára nagyon nehezen kezelhető helyzet áll elő. A megcsalt fél nehezen tudja újra megtalálni a bizalmat, a megcsaló, vagyis a hűtlen pedig bűntudatot érez, ami gátolja abban, hogy folytassa a kapcsolatot.

Válni vagy együtt maradni?

Amennyiben a válás hűtlenség miatt következik be, legtöbb ember szerint az a hibás fél, aki hűtlen volt. Azonban ezt kategorikusan nem jelenthetjük ki.

Nem biztos, hogy mindig az a legjobb út, hogyha hűtlenség után rögtön válni készülünk, hisz sok esetben lehet megoldást találni arra, hogy együtt maradjon a család!

Ehhez két komoly, elszánt felnőttre van szükség, akik felül tudnak emelkedni a sértettségen, az önbizalomhiányon, illetve a bűntudaton. A legnehezebb talán az elveszett bizalom visszaszerzése.

A válás, ha hűtlenség miatt történt is, akkor sem könnyű, ha már kihunytak az érzelmek, hisz ettől függetlenül mindkét félben megvannak még a kételyek és a sérelmek, melyek sokkal nehezebbé teszik az elválást.

Ahol gyerek is van

A gyerekeket is megviselheti egy olyan válás, mely hűtlenség miatt következik be, hisz ilyenkor a szülők hajlamosak egymásnak feszülni, és sok esetben vádaskodni. A középen maradt gyerek/gyerekek pedig nem tudják eldönteni, hogy kinek pártjára is álljanak – ez nem is várható el tőlük, főleg kisebb gyerekeknél.

Egy házasság – ami egy hosszú távú kapcsolat – mindkét féltől teljes elkötelezettséget vár el, és azt, hogy mindig őszintén beszéljenek társukkal.

Ha nem csak a statisztikákat nézzük, hanem azt is, hogy hány olyan házasság van, mely 30-40 éve kitart, akkor bizton állíthatjuk, hogy a házasságnak, a hosszú kapcsolatoknak igenis van jövőjük.

Idő kell a feldolgozáshoz

Tapasztalatom szerint az azonnali válás a legtöbb házaspár esetében csak egy gyors visszavágás a helyzetre. Megcsalt félként nem könnyű feldolgozni a történteket, erről itt mesélek hosszabban:

A hivatásom az, hogy hűtlenség után is tudjak irányt, lehetőségeket mutatni a házaspároknak. Így azoknak, akik váláson gondolkodnak, jó szívvel ajánlom 14 napos online megcsalás-kezelési tréningemet, amelyben lépésről lépésre bemutatom, hogyan lehet kijönni a megcsalás okozta válságból.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: