MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Férfiak hűtlensége. Miben más, mint a nőké?

Bár ma már régen nem érvényesek azok a régi normák, miszerint a férfiaknak bármit lehet, a nőknek meg tűrni és engedelmeskedni kell, még mindig jobban elfogadja a társadalom a férfiak hűtlenségét, mint a nőkét.Pedig semmi különbség nincs a kettő között olyan szempontból, hogy bárki érezheti boldogtalannak magát a párkapcsolatában! Sokan gondolják azt, hogy a nők esetében sokkal gyakrabban vannak érzelmek is a félrelépés mögött, a férfiak pedig inkább csak kalandokat keresnek. De ez sem igaz! Nézzük meg hát, hogy mit is érdemes tudni a férfiak külső viszonyairól!

Mit érezhet a megcsalt nő?

A legtöbb nő legrosszabb rémálmai közé tartozik, hogy kiderül, az élete párjának tartott férfi megcsalja őt, hűtlen hozzá.

Ha egy ilyen eset kiderül, az érintett nőnek nagyon „megcsappan” az önbizalma, hamar eljut odáig, hogy értéktelennek érzi magát, aki nem elég jó a másiknak. Ehhez társul a megalázottság, és az az érzés, hogy többé nem kellünk senkinek – ami természetesen egyáltalán nem igaz, de ebben a helyzetben ez aligha vigasztalhat.

Készítettem a egy rövid videót, amelyben a „férfi hűtlenség” jelenségéről mesélek:

A megcsalás feldolgozása leginkább egy gyászfolyamathoz hasonlítható, amelyben váltakoznak a negatív érzelmek típusai, intenzitása és hossza. És bár furcsa, de ez egy természetes, elfogadott jelenség.

Miért lépnek félre a férfiak?

Erre a kérdésre nincs egy általános érvényű válasz, ami minden helyzetben helytálló, hiszen minden ember más, ezért az indokok is mások lehetnek:

  • Sokan azt gondolják, hogy egy-egy férfit egész egyszerűen hajt a vadászösztön, keresi a kalandokat, az izgalmakat. De nem erről van szó!
  • Sokan azt gondolják, hogy az az ok, hogy valami hiányzik a meglévő párkapcsolatból, valamit nem kap meg otthon a férfi, amit fontos lenne számára. De nem erről van szó!

De a legmélyebb – és minden hűtlenség mögött felismerhető – oka a megcsalásnak az, hogy gyermekkorunkban megtapasztalunk  a szüleinktől egyfajta elfogadást, elismerést, figyelmet. És ha ezekben hiányt szenvedtünk gyerekkorunkban, akkor ezek hiányát folyamatosan átéljük felnőttkorunkban is. És ezt a hiányt próbáljuk a külső kapcsolatban újra és újra átélni!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: