MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

A félrelépések, megcsalások, hűtlenségek valódi okai

Amint azt már korábban is leírtuk, ahány ember, annyiféle lehetséges félrelépési ok és indok. Mégis ma már léteznek olyan, mindenre jól alkalmazható alapvetések, melyek segítségével tökéletesen leképezhető a legégetőbb kérdés: miért csaljuk meg egymást, mi idézi elő a félrelépések legnagyobb részét?

Nézzük meg azonban röviden a szakirodalom által felsorakoztatott, leggyakoribb okokat!

Eltávolodási okok

A szeretethiány, a visszahúzódás és a felgyülemlett sérelmek, valamint az úgynevezett elfejlődés szolgáltathatják az alapot az eltávolodásra. Mit jelentenek ezek?

  1. Szeretethiány: ha az ember úgy érzi, már nem szereti eléggé a másik,
  2. Visszahúzódás: ha valaki azt tapasztalja, hogy megbántották egymást, de nem sikerült megbeszélni a dolgot, s ez visszahúzódást, egymás elkerülését eredményezi. Ilyenkor is sokszor nagyon közel lehet már akárcsak a megcsalás gondolata.
  3. A felgyülemlett sérelmek kezelése is nagyon nehéz,
  4. Elfejlődés: talán az egyik legnehezebben kezelhető probléma. Ez azt jelenti: a két ember céljai és vágyai teljesen más irányba mutatnak, s ez egy idő után visszafordíthatatlan elkülönülést okoz.

Énképpel, önértékeléssel és önismerettel kapcsolatos okok

Rendkívül jelentős hatással lehet a megcsaláshoz vezető út során, hogy a párunk miképpen tükrözi egyéniségünket, mennyire enged annak teret, illetve milyen mértékben fogadja el jónak és megbecsülni érdemesnek mindazt, amit mi magunk képviselünk.

Nagyon gyakran olyan párt szeretnénk magunknak a jelenlegi helyett, aki minden tekintetben olyan, mint mi magunk, s aki teljességgel megérti belső világunkat, elfogadja valamennyi életkori és lelki sajátosságunkat, fenntartások nélkül. És ez fontos is. De soha ne feledjünk valamit

A megcsalások mögött mindig egy sokkal mélyebb lelki ok áll: gyermekkorunkban megtapasztalunk  a szüleinktől egyfajta elfogadást, elismerést, figyelmet. És ha ezekben hiányt szenvedtünk gyerekkorunkban, akkor ezek hiányát folyamatosan átéljük felnőttkorunkban is. És ezt a hiányt próbáljuk a külső kapcsolatban újra és újra átélni:

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: