MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

A félrelépésről szakértői szemmel

Még a legizzóbb, legszenvedélyesebb és legmélyebb kapcsolatokban is előfordul, hogy a vonzalom, az egymás iránt tanúsított tisztelet vagy odaadás megváltozik az eltelt évek során. Néha nem is tudjuk, hogy miért változott meg a viselkedésünk, és hogy miért jutottunk el a kétségek útvesztőjébe, azonban bárhogy is történt, vagy bármi is volt a kiváltó ok, a félrelépés sosem lehet jó válasz egy problémára. Miért?

A hűtlenséget nehéz definíciókba önteni, hiszen két különböző embernek gyakran nagyon is mást jelent a megcsalás. Van, akinél simán belefér egy-egy kicsapongás, az érzelmek nélküli szexuális kapcsolat, miközben valakit már az is feldúl, ha a társuk könnyed flörtöt ereszt meg egy harmadik személy felé.

Éppen ezért a félrelépést nehéz pontosan meghatározni, azonban általános tapasztalat, hogy a hűtlen fél egészen másképp áll a dologhoz, sőt, ő sokszor érzi jogosnak mindazt, amit tett.

A félrelépés meghatározásáról ebben a videóban mesélek részletesen:

Azonban bármi is vezetett erre a lépésre, a megcsalás semmiképp sem nevezhető korrektnek, hiszen az egy kimondott vagy ki nem mondott ígéret megszegését jelenti.

Nem mellékes az sem, hogy a titokban tartott és még ki nem derült hűtlenség is okozhat károkat a családban, mivel az akkor is jelen van a mindennapokban, amikor a megcsalt társ még nem szerzett arról tudomást. A felek közötti kapcsolat a félrelépéssel megbomolhat, és olyan zavart eredményezhet mindez, amely láthatatlanul is károkat okozva így jelenik meg:

– „kihűltek az érzelmeink”

– „már nem olyan vele, mint régen”

– „eltávolodtunk egymástól”

– „úgy érzem, nem vagyok fontos a társamnak”

– „feszültebbek lettünk egymással”

– „már nem tervezünk előre”

– „nem velem akarja tölteni az idejét”

Mi áll a háttérben?

A félrelépés mögött számtalan ok állhat.

Bár sokan azt gondolják, hogy legtöbbször a szexuális vágyak kielégítése vagy egy lehetőség elmulasztásából fakadó félelem áll a háttérben, a valóság ezzel szemben azt mutatja, hogy a hűtlenséghez gyakran önértékeléssel kapcsolatos okok és a kapcsolatban meglevő elhanyagolásokkal kapcsolatos okok vezetnek.

Legyen bármi is azonban a kiváltó ok, a félrelépés után általában nem könnyű benne lenni egy kapcsolatban. De ez nem mentség arra, hogy ne tegyünk azért, hogy jobb állapotba kerüljünk mi magunk és a társunk. Ezért tegyünk, hogy jobb legyen nekünk és jobb állapotba kerüljön a kapcsolatunk!

Ehhez kívánok sok erőt és kitartást minden kedves Olvasómnak!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: