MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

A szakítás utáni visszahódítás lépései

Egy szakítás két ember kapcsolatában egyértelműen valaminek a lezárását jelzi – ám nem feltétlenül azt jelenti, hogy a közös élet más soha többé nem lehetséges. A szeretet, törődés gyakran nem tűnik el, egyszerűen csak olyan probléma elé kerülnek a felek, amelynek az adott pillanatban nem tudják elképzelni a közös megoldását.

Ha vissza akarunk valakit hódítani egy szakítás után, akkor legelőször is pontosan meg kell találnunk azokat az okokat, amelyek idáig vezettek. Nem csak magukat a nyilvánvaló okokat, hanem az azok mögött húzódó kiváltó tényezőket is, s meg kell állapítanunk, hogy azok kitől származnak. (14 napos online tréningem ebben nyújt segítséget.)

Ha mi hordozunk magunkban olyan gondokat, amelyek miatt végső soron bekövetkezett a szakítás, akkor ezeket kell feldolgoznunk és búcsút mondanunk nekik. Ez gyakran úgy lehetséges igazán hatékonyan, hogy szakember segítségét vesszük igénybe, aki segít önmagunkat jobban megismerni, tisztázni bennünk az érzéseket.

Az is lehet persze, hogy nem csak velünk volt a gond, hanem párunkkal. Ilyenkor nem a hibáztatás a megfelelő út, hanem ezen problémák feltárása. Fogadjuk el, hogy ezek a gondok léteznek, és segítsünk abban, hogy búcsút mondhasson nekik.

Közösen kell nekilátnunk

Ami a legfontosabb, az a párbeszéd, a dinamika helyreállítása.

A visszahódítás során fel kell idéznünk azt, hogy miért szerettünk egymásba, és közösen keresni hosszú távú megoldást azokra a kérdésekre, amelyek az adott pillanatban megválaszolhatatlannak tűntek.

Ritka az olyan helyzet, amit ne lehetne megoldani azzal, hogy a két fél tisztázza, mi zajlik a lelkükben, milyen folyamatok vezetnek a veszekedésekhez, mitől tűnnek kilátástalannak bizonyos élethelyzetek.

Nem lehetünk erőszakosak, túlságosan ragaszkodóak – helyette támogatónak, elfogadónak kell lennünk, megmutatnunk a szándékot arra, hogy továbbra is közös életet éljük választottunkkal, és megoldjunk bármilyen problémát. Hogy elfogadjuk, azt is közösen kell feldolgoznunk, ami talán csak az egyik fél lelkének sérülése, hiszen ez a feltétele a szeretetteljes, harmonikus, hosszú kapcsolatnak.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: