MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Békülés a szakítás után. Lehetséges?

Bármilyen erős is egy kapcsolat, időről időre adódhatnak olyan helyzetek, amelyekben valamelyik fél úgy érzi, hogy nincs más kiút, csak a szakítás. A szakítás gyakran valóban megoldást jelent (tudatosan vállalt beszélgetések, közös egyetértés esetén), de sokszor inkább csak azt jelzi, hogy a felek nem tudnak egy problémát megfelelően megoldani kettejük között, s ez általában arra vezethető vissza, hogy nem tudnak egymással megfelelően kommunikálni.

Új szemszögből szemlélve

A szakítást ugyanakkor úgy is felfoghatjuk, hogy egy más perspektívát kapunk – úgy értékelhetjük át a kapcsolatot, hogy azt kívülről szemléljük. Ilyen helyzetben rájöhetünk, hogy az a korábban megoldhatatlannak tűnő problémákból valójában igenis létezik kiút.

Ha mind a két fél hajlik arra, hogy megmentse a kapcsolatot, és megpróbálja megoldania helyzetet, amely végül a szakításhoz vezetett, akkor kell is ez a szemléletmód! Ha mind a két fél nyugodtan át tudja gondolni a helyzetet, az nagyon sokat segíthet a tisztázásban, a párbeszéd újrakezdésében!

A gyökereket tárjuk fel!

Természetesen a békülés nem könnyű és nem is gyors folyamat.

A legfontosabb ilyenkor, hogy mindkét(!) félnek EGYÜTT kell azért dolgoznia, hogy helyreállítsák a kettejük közötti viszonyt. Egyedüli szabadságharcosként nem fog menni a dolog…

Fel kell tárniuk nem csak a szakításhoz vezető problémákat, de azokat az okokat is, amelyek ezek kialakulásához vezettek. Ezek sokszor látszólag egyszerű félreértések, amelyek abból származnak, hogy a pár tagjai korábban nem beszéltek egymással őszintén és nem egyeztették össze világképüket, elvárásaikat. De ha jobban belegondolunk, valójában komolyabb lelki problémák húzódhatnak a mélyben, akár olyan gondok, amelyeket a gyermekkortól kezdve magunkban hordozunk.

Azoknak a kedves Olvasóimnak, akik békülésen gondolkodnak,  hasznos olvasmány lehet a Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat? című kiadványom, amelyet ingyenesen lehet letölteni az oldalamon. A benne olvasottak alkalmazása segíthet abban, hogy az egymásra találás után erősebb, hosszan tartó párkapcsolatot építhessünk fel.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: