MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Felkészülhetünk megcsalás ellen bárhogyan is?

Megcsalás ellen lehet előre tenni?

Abban az esetben, ha már felmerül mindkét fél részéről annak esélye, hogy valamikor a közeli, vagy a távolabbi jövőben megtörténhet esetleg egy félrelépés, már nem mindig könnyű visszalendíteni a kapcsolatot egy olyan szintre, amelynek ismét a bizalom, és a megbecsülés az alapja, s a párkapcsolatban való további együttélés őszinte vágya a közös nevező.

De van ennél egy sokkal fontosabb dolog is! Valójában a megcsalástól való félelem nem a kapcsolatunk kérdése! Mindig egyéni kérdés! Magunkról szól!

1) Előzmények

Megcsalt félnek lenni egyfelől bosszantó és szomorú szerep, másfelől azonban fel kell ismerni, hogy az ok-okozati hálóban a megcsalt párnak is komoly szerep jut, sőt! Kapcsolata válogatja, de nem ritka, hogy a másik fél egész egyszerűen menekül, vagy kilépni igyekszik a párkapcsolatból, s ennek eszközeként használja fel a félrelépést. Egy ilyen formán előálló szituációban tehát felesleges áldozatról és elkövetőről beszélni, hiszen mindkét fél ugyanúgy felelős lehet a kialakult helyzetért.

2) Magánéleti előzmények

Sokan azért rettegnek egy újabb megcsalástól, mert már korábban érintettek voltak: elkövetői, de leginkább elszenvedői voltak egy hűtlenségnek. Aki most magára ismert, hadd javasoljak valamit megfontolásra. Mielőtt arra gondolnánk, hogy milyen szerencsétlenek is vagyunk, tegyünk fel magunknak egy másik kérdést: mi az oka, hogy mindig a kiszolgáltatottság, elhagyatottság, eltaszítottság stb. jelenik meg a kapcsolatunkban?

3) Kapcsolat állapota

Ez a legkevésbé fontos szempont. A megcsalást gyakran hosszú éves kapcsolati problemahalmaz előzi meg, mely vagy nyilvánvaló, vagy olyan formán elhallgatott, de a levegőben lévő egyet nem értésből és ki nem mondott sérelmekből álló összetűzések és konfliktusok összessége, mely egyenes utat szolgáltat egy esetleges félrelépés felé. De a kapcsolatunk mindig azért alakul így, mert mi magunk, ott legbelül, a saját személyiségünkkel olyan párt tudunk bevonzani és megtartani (vagy nem megtartani), amilyenek mi magunk vagyunk!

Úgy érzem, meg fog csalni

Ez az érzés sokakban felmerülhet, főleg, ha valami nem működik megfelelően a kapcsolatban (saját magában vagy a társában). A gyanú sokszor egyre erősebb lehet, s nagyon nehéz eldönteni, hogy valós alapjai vannak-e a kialakult és egyre erősödő félelemnek, vagy inkább túlreagáljuk a dolgokat. Előállni egy olyan kérdéssel, hogy „- Megcsalsz?” nem mindeni számára könnyedén megléphető döntés.

A félelem a másik elvesztésétől, a párkapcsolat menthetetlen felbomlásától akár erősebb lehet az igazság maradéktalan felfejtésének vágyánál is, s nem kevesen választják inkább a könnyű tudatlanság állapotát a tisztázás helyett.

Van egy híres mondás: ha valamit el akarsz kerülni, készülj fel rá. Ezért mindenkinek jó szívvel ajánlom 14 napos online megcsalás-kezelési tréningemet, amelyből megérthetjük, hogy hogyan jut el egy kapcsolat a hűtlenségig. És ha ezt érjük, akkor azt is érteni fogjuk, hogyan kerüljük el a legrosszabbat!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: