MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Félrelépő feleségek és férjek

Bár legtöbb ember azt szeretné, ha házassága örökké a szeretetről és a hűségről szólna, vannak esetek, amikor megtörténik, hogy az egyik fél félrelép. Nem szabad és nem is lehet elítélni azt a félt, amelyik csalt, hisz sok esetben nem csupán szenvedély lakozik a háttérben.

A félrelépést nem lehet konkrétan meghatározni, hisz mindenki számára mást jelent. Vannak, akiknél egy csók is félrelépést jelent, mások számára pedig a tulajdonképpeni szexuális együttlétet jelenti. Mindenki számára máshol vannak a határok.

Annak érdekében, hogy a párkapcsolatban élők hűségesek tudjanak maradni egymáshoz, érdemes olyan személyt választani, akinek értékrendje egyezik a sajátunkéval.

A hűtlen nők és férfiak általában másképp csalják meg társukat, és másképp is vallják be a dolgot. Bár mai társadalmunk értékrendje alapján a testiség bárminemű kapcsolaton kívülre helyezése megcsalásnak minősül, fontos hangsúlyoznunk, hogy csak általánosítani lehet, hisz ahogy minden ember más, úgy a megcsalások, a hűtlenkedések és annak kiváltó okai is mások.

Hűtlenséget kiváltó okok

Felületes magyarázatok szerint:

  • a hűtlen nők esetében az érzelmi élet hiánya vezet a kapcsolat megromlásához. Ezt előidézheti az elhidegülés, vagy egy olyan érzelmi holtpont, amin nem tud túljutni, és egy szerető harmadik fél karjában találja meg rá a megoldást.
  • a hűtlen férfiak leggyakrabban a szexualitás hiánya miatt lépnek félre. A férfiaknak nagy szükségük van nem csupán a szexre, hanem arra is, hogy odafigyeljenek rájuk, hogy meghallgassák, így amennyiben ez a vágyuk nem teljesül, sok esetben máshol keresik meg ezt a lehetőséget.

Lássunk azonban egy kicsit mélyebben! A megcsalások mögött ugyanis sokkal komolyabb okok állnak. Mindannyiunkra igaz, hogy gyermekkorunkban megtapasztalunk  a szüleinktől egyfajta elfogadást, elismerést, figyelmet. És ha ezekben hiányt szenvedtünk gyerekkorunkban, akkor ezek hiányát folyamatosan átéljük felnőttkorunkban is. És ezt a hiányt próbáljuk a külső kapcsolatban újra és újra átélni. A nő nemcsak úgy érzelmeket keres, hanem nőiességének és saját értékének visszacsatolását. A férfi megintcsak nem szexet akar, hanem hódító és férfias mivoltának megtapasztalását. Merthogy ezek látszólag hiányoznak a kapcsolatból, de valójában a hűtlen fél  gyermekkorából hiányoznak ezek! Az esetek közel 100%-ában!

Fontos lenne tehát átgondolnunk, hogy mi vezethet a megcsaláshoz.  Én is házasságban élek, és nagyon jól tudom: nem lehet mindig mindent tökéletesen csinálni. Mindenki életében vannak nehezebb időszakok.

De ilyenkor igenis szükség van arra, hogy mindkét fél megossza a másikkal a problémáit, leüljenek és megbeszéljék, hogy kinek mi fáj, és megoldást találjanak a problémákra. Ha megtörtént a baj, akkor pedig különösen beszélnünk és lépnünk kell!

 

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: