MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Féltékenység leküzdése

A féltékenység, főleg a túlzott féltékenység bármilyen párkapcsolatot képes lehet tönkretenni.

Hiszen egyik fél sem lehet képes túl sokáig elviselni, ha a párja folyamatosan számon kéri, és valósággal elszámoltatja. Ezért fontos, hogy a féltékeny társ képes legyen leküzdeni ezt a hajlamát, hogy nehogy esetleg épp ez okozza a megcsalást. De mindezt hogyan?

Ha játékosan, kedvesen féltékenyek vagyunk az alapvetően teljesen természetes jelenség, mivel szeretjük a kedvesünket, és el se tudjuk képzelni, hogy mással legyen. Hiszen mi vagyunk a társa, a párja, velünk osztja meg az életét. Így persze nem szeretnénk, hogy ha esetleg bárki mással kerülne közelebbi kapcsolatba. De van a féltékenységnek az a foka, ami már nem normális, amikor már a kapcsolatot is veszélyeztetheti akár.

Ez a veszélyzető helyzet akkor áll fenn, ha a féltékenység ZAVARÓ egyik vagy mindkét fél számára.

Az alacsony önértékelés

A féltékenység egyik fő oka lehet, ha az egyik fél önbecsülése túlzottan alacsony. Ekkor egyszerűen nem képes elhinni, hogy ő elég jó a párjának, ezért folyamatosan attól retteg, hogy a társa biztosan talál majd nála sokkal jobbat is. Az alacsony önértékelésnek számos oka lehet, akár a gyerekkori viszonyokra is visszavezethető. Mindenképpen célszerű feltárni a kiváltó okokat, annak érdekében, hogy a túl alacsony önértékelés ne okozhasson problémákat egy kapcsolatban.

Egy megcsalás után

Ha valakit megcsaltak, és az nem lett kibeszélve, nem került sor arányos mértékű bocsánatkérésre, akkor utána roppant nehéz, hogy ne legyen túlzottan féltékeny a megcsalt fél. Ezért is kell a hűtlenség után teljes körűen tisztázni a történteket.

De az is gond lehet, hogy ha valakit egy korábbi kapcsolatában csaltak meg. Ugyanis ez is okozhatja, hogy a későbbi kapcsolataiban valaki féltékenykedik. Gondoljuk tehát át, hogy esetleg nem ez-e az oka annak, hogy jelenleg túlságosan féltékenyek vagyunk a párunkra.

Ha esetleg mi magunk voltunk hűtlenek egy korábbi kapcsolatunkban, akkor az is felelős lehet azért, hogy most állandóan féltékenységgel küzdünk. Sőt, ebben az esetben szokott a legerősebb mértékű féltékenység fennállni. Ha azonban felismerjük a jelenség kiváltó okát, akkor már képesek lehetünk leküzdeni a féltékenységünket a jelenlegi kapcsolatunkban.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: