MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Ez a legjobb film a megcsalásról (szubjektív vélemény)

Mielőtt filmajánlómat a cikk cégén leírom, egy vélemény…

Mai világunkban szinte mindenről készítenek filmet, mindent kamerák vesznek körül, és sokszor a családok is a kamera, a film, a technika bűvkörében élnek. És amennyire hasznos, annyira kártékony is lehet egy film.

Kicsit elfogult véleményt írok le, de a megcsalásról szóló filmek sok esetben úgy állítják be a hűtlenkedést, mintha teljesen természetesen lenne, és nem lehetne elkerülni. Vannak olyan filmek is szép számmal, melyek szinte arra biztatják a nézőt, hogy lépjen félre, hogy ne maradjon hűséges társához. De ami a filmen nagyon egyszerű, és könnyen megoldható, az a való életben igen komoly károkat okozhat még egy stabil párkapcsolatban, házasságban is.

Mit mutatnak nekünk a filmek?

Számos film foglalkozik a megcsalás témakörével. Vannak, melyek nagyon sarkított képet mutatnak róla. A megcsalós filmek szinte mindegyike a férfiakat helyezi előtérbe, és úgy próbálja beállítani a megcsalást, mintha a férfi természetes szokása lenne. A valóságban – szerencsére – nem minden férj hűtlen, épp úgy, ahogy a nők esetében is lehet megcsalással számolni.

A valóságban sokkal komplikáltabb egy kapcsolat „élete”, míg megcsalásra sor kerül. Nagyon sok tényező befolyásolhatja a hűtlen félt, legyen az érzelmi instabilitás (kapcsolatbeli és/vagy gyermekkori), vagy a fizikai közelség hiánya. Ha ezt szembeállítjuk a filmekkel, látjuk, hogy a megcsalós filmek nagy része arról szól, hogy egy átmulatott éjszaka után, alkoholos állapotban a férfiak nagyon könnyen bonyolódnak egyéjszakás kalandokba. A megcsalós filmek nagyon drasztikusan ábrázolják a hűtlenséget, és a megbocsátást pedig természetesnek és egyszerűnek mutatják be.

A mindennapi életben azonban megbocsátani nagyon nehéz, hisz gondoljunk csak bele, azt a tényt elfogadni, és valamilyen szinten el is feledni, hogy a szeretett személy más karja között kereste a boldogságot, talán a legnehezebb dolog a világon. Ezért nem szabad afelett az ember felett sem pálcát törni, aki nem tud megbocsátani, aki egy ilyen fajsúlyú cselekedet után nem tud mosolyogni. Azzal szembesülni, hogy párunk talált valaki olyant, aki számára jobban megfelel, akitől több mindent megkap, nagyon nehéz. Nem szabad a filmekre hagyatkozni, azt kell tenni, amit az ember helyesnek érez, legyen az bármennyire fájdalmas.

A hűtlen című film

Egy különleges filmet viszont jó szívvel ajánlok. Ez „A hűtlen” című film, amely élethűen mutatja be egy-egy megcsalásos helyzet által okozott családi bonyodalmakat, érzelmi terheket

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: