MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Házasságtörés

Lényegét tekintve a házasságtörés és a megcsalás között nincs különbség. Mindkét esetben arról van szó, hogy a pár egyik tagja átlépi a határt, felrúgja a lefektetett szabályokat, és így alakít ki kapcsolatot valaki mással. A kettő között annyi a különbség, hogy amikor házasságtörésről beszélünk, a megcsalás házasságon belül történik, vagyis azután, hogy két ember hivatalosan és elkötelezetten is összekötötte az életét.

Bár a gyakorlatban semmi sem történik másképp, mint a nem házasok között történt megcsalás esetében, mégis az egy nagyobb elköteleződéssel járó kapcsolatban, nagyobb tragédiaként élheti meg a pár a történteket. Ennek az az oka, hogy az esküvő sokak számára egy szorosabb kötelék, egy biztosíték, így még nagyobb csalódás, ha a másik ezt felrúgja.

Hűséget fogadunk

Nem véletlenül mondjuk azt a házasságra, hogy örök hűséget fogadunk egymásnak. A kulcs a hűség: kitartunk egymás mellett jóban és rosszban egyaránt.

Aki házasságtörést követ el, az nem hűséges, és nem tart ki a másik mellett, hiszen saját életének vagy a kapcsolatának egy nehezebb szakasza mellett már nehezen tud nemet mondani arra, hogy máshol keresse a boldogságot.

Ennek tükrében nem csoda, hogy a megcsalást elszenvedő házasfél becsapva, eldobva érzi magát, és úgy érzi, megszűnt a bizalma a másik felé, hiszen ebből kiderül, hogy nehezebb időkben nem számíthat rá.

Hol kezdődik a hűtlenség?

A házasságban a két fél határozza meg, hogy mi elfogadható számukra, és hol kezdődik a hűtlenség. Erről itt mesélek egy kicsit részletesebben

Nagyon nem jó jel, ha a párunkkal gyökeresen ellentétes nézetek vallunk ezen a téren.

Persze valamilyen szinten alkalmazkodhatunk egymáshoz, ez azonban nem a legjobb út, hiszen így az egyik félben mindig marad tüske, sosem lesz teljesen elégedett. Ha az a fél enged, aki szigorúbb nézeteket vall, folyamatosan megalázva érezheti magát.

(Hozzáteszem, hogy ha már megtörtént a baj, a korábbi megegyezéseink és elvárásaink alaposan meg tudnak változni, ami a saját és a társunk hűségességét illeti).

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: