MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hogyan derítsük ki, hogy megcsal-e a párunk?

Egy párkapcsolat bonyolult, összetett és nagyon sok buktatója van – ezek közül pedig csak az egyik a harmadik személy belépése a kapcsolatba. Ehhez hasonlóan komoly megterhelés egy kapcsolatban már a hűtlenség gyanúja is. Éppen ezért, ha felmerül bennünk a kétely, ha úgy gondoljunk, hogy a párunk megcsal, érdemes mielőbb kideríteni, hogy a gyanúnknak van-e igazságalapja. Hogy miért és hogyan?

A megcsalás kiderítése

A legegyszerűbb és sokak szerint legőszintébb módja az, ha egyszerűen és egyenesen rákérdezünk. Ez feltételezi azt, hogy egy őszinte kapcsolatban a másik fél az egyes kérdésre őszintén megvallja az igazságot.

A tapasztalatom azonban az, hogy az a partner, aki valóban megcsalja a társát, nem feltétlenül fog őszintén válaszolni egy ilyen kérdésre. Általában mindig annyit ismer be a másik, amennyit feltétlenül szükséges. Ha nincsenek vitathatatlan ténybizonyítékok, általában ködös mesetörténetekkel találkozhatunk, amelyek után az érdeklődő fél a „féltékeny” szerepébe kerül.

Fontos azonban azt is látni, hogy amikor valaki gyanakszik, az őszinte kommunikáció helyett mást választ. Ilyenkor sokan elszántan nyomozni kezdenek partnerük után, ami azonban mélységes bizalmi válságot eredményez a nyomozó félben, még akkor is, hogy ha a végén nem találunk semmilyen nyomot, ami a feltételezésüket alátámasztja.

Őszinte beszélgetés

A megcsalás fájdalmas, szomorú tapasztalat, sokszor mindkét félnek, a megcsalónak éppúgy, mint a megcsaltnak. Éppen ezért, bár sokszor nem bízunk a másik fél őszinteségében, a legegyszerűbb és legegyenesebb, ha elmondjuk párunknak, hogy mit érzünk.

Tisztázzuk vele, hogy ha valóban hűtlen vagy hűtlen volt, akkor mindkettőnknek jobb, ha most elmondja őszintén. Mondjuk el neki, milyen érzéseink vannak a helyzettel kapcsolatban és ajánljuk fel neki az őszinte beszélgetés lehetőségét.

A megcsalás kiderítése a legtöbbször nem nehéz, a legnehezebb összességében a megcsalás tényének feldolgozása – éppen ezért mielőtt leülünk a párunkkal beszélgetni, készüljünk fel minden eshetőségre, arra is, mit teszünk, ha kiderül, hogy a gyanúnk igaz. Enélkül őszinte beszélgetés helyett csak vita lesz a végeredmény!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: