MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hogyan hozzuk rendbe a kapcsolatunkat?

Emberek milliói teszik fel naponta ezt a kérdést, viszont egyértelmű válasz nem adható rá. Minden kapcsolat más és más, ahogyan a problémák is. Beszélhetünk megcsalásról, alkoholizmusról vagy számos problémakörről, standard válasz mégsem létezik. Hiszen minden egyén más élettapasztalattal rendelkezik, másként viszonyul a dolgokhoz, másként éli meg a problémákat. Ennek ellenére sokan mégis várnak valamiféle kapaszkodót arra nézve, hogy hogyan is hozzák rendbe megromlott párkapcsolatukat.

1) Kommunikáljunk egymással!

Általános érvényű igazság, s talán már kissé közhelyes is, hogy a kommunikáció nagyon fontos minden emberi kapcsolatban. Ennek hiánya szüli ugyanis a legtöbb problémát!

Ha tehát rendbe szeretnénk tenni a kapcsolatunkat, akkor az első és legfontosabb lépés az, hogy mindent őszintén megbeszéljünk a partnerünkkel. Ne zárkózzunk magunkba, az elfojtások ugyanis újra felszínre kerülnek – kissé elferdített formában.

Nagyon sok esetben előfordul az is, hogy a partnerek között tönkremegy az összhang lelki, kommunikációs síkon vagy az intimitás területén. Ekkor bizony el kell gondolkodnunk azon, hogy ennek a helyzetnek a kialakulásban mi milyen szerepet töltöttünk be. És meg kell találnunk azt az eseményt, hatást, amely láthatóan hozzájárult a változásokhoz!

2) Eltávolodás kezelése lépésről lépésre

Aztán elég, ha egy hosszabb kapcsolatban az érzelmek ’kihűlését’ említjük meg, amely szintén gyakori probléma. Ilyen esetben érdemes az eltávolodás valamennyi okát nagyon alaposan feldolgozni, és egymáshoz közelítő programokat kitalálni, újra felfedeznünk társunk pozitív tulajdonságait. (Az érzelmek kíhűlésének visszafordításában a Közelebb Egymáshoz Tréningemben adok hasznos tanácsokat, eredményt hozó gyakorlatokat.)

Abban az esetben, ha úgy érezzük, hogy mindent megpróbáltunk már kapcsolatunk helyrehozása érdekében, mégsem jártunk sikerrel, érdemes szakértőhöz fordulni segítségért. És itt egyáltalán nem magamra gondolok. Bármilyen segítő szakember, aki kívülállóként tud a kapcsolatunkra tekinteni, közelebb tud segíteni egymáshoz bennünket!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: