MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hogyan ismerhető fel a párkapcsolati krízis?

A párkapcsolati krízis kialakulása nem csak akkor képzelhető el, ha egy kapcsolat a végéhez közeledik – párkapcsolati krízist gyakorlatilag bármilyen külső tényező, bármilyen külső behatás okozhat, éppúgy, mint a kapcsolaton belüli okok. Melyek ezek pontosan?

Krízishez vezethetnek az egyik fél lelki problémái éppúgy, mint a szexuális problémák, az anyagi gondok vagy éppen a két féltől független külső gondok, családi problémák. Nem minden párkapcsolati krízis vezet a kapcsolat végéhez és szakításhoz, de ha nem foglalkozunk a krízis megoldásával, ha nem beszélünk róla tudatosan, akkor a legjobb kapcsolatot is megronthatja.

Változásból krízis?

A párkapcsolati krízis felismerése nem könnyű feladat: ha többet veszekszünk párunkkal, mint általában, az jelentheti azt is, hogy stresszesebb időszakot élünk meg, de lehet egy krízis előjele is.

A legapróbb változás is okozhat valamely félben olyan lelki traumát, ami hosszú távon a kapcsolat rovására megy.

Feladat: beszéljünk partnerünkkel őszintén, mondjuk el, mi bánt bennünket, akár kérhetjük is tőle, hogy legyen kicsit türelmesebb velünk, így megelőzhetjük a krízist.

A krízis jele a változás

Ha kapcsolatunkban, annak dinamikájában, működésében olyan változást érzékelünk, ami valamelyik fél számára kellemetlenségeket okoz, az lehet egy lappangó párkapcsolati krízis előjele. Ilyenkor érdemes átgondolnunk, mi is okozhatja a változást. Gyakran a háttérben valamely fél elhidegülése, olykor akár megcsalás is állhat.

Azonban nem kell azonnal a „legrosszabbra” gondolnunk, hiszen néha a változás együtt jár a kapcsolat fejlődésével, alakulásával.

Legyünk őszinték magunkkal és a párunkkal is!

Ha a krízis okát magunkban találjuk, tisztázzuk magunkkal, hogy van-e jövője a kapcsolatnak – amennyiben igen, küzdjünk érte, de ha nincs, akkor érdemesebb mielőbb felelősséggel leülni a párunkkal szemben, és átbeszélni kétségeinket, döntésünket!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: