MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hogyan léphetek tovább, ha megcsalt a barátom?

Hogy mi a legrosszabb abban, ha párunk félrelép?

Erre szinte kivétel nélkül mindenki azt válaszolja, hogy a bizalom elvesztése.

Nem is maga az intim kapcsolat, hanem az, hogy a másik fél valaki mással bizalmasabb kapcsolatba került mint velünk. Hogy úgy érezte, velünk nem oszthatja meg gondolatait, vágyait, hogy ahelyett, hogy a kapcsolat hibáit megbeszéltük volna, inkább egy olyan megoldást választott, amely mindenkin csak sebeket ejt.

Miért lesz valaki hűtlen?

A választ ebben a videóban mesélem el:

El kell rendezni!

Tudom, hogy furcsán hangzik, de ha túl akarunk lépni a történteken, ugyanazt a stratégiát kell választanunk akár az együttmaradás felé, akár a szakítás felé irányít a szívünk.

Egy megcsalást mindig csak úgy lehet feldolgozni, ha helyreállítjuk a kommunikációt.

Kezdetben természetes velejárója a beszélgetéseknek a bezárkózás, hibáztatás és az áldozati szerep, a sértettség. Természetes, hiszen hatással van az ránk az, hogy elárultak, és az is, hogy akiben a legjobban megbíztunk, elárult minket, s ennek még az okát sem tudjuk.

A beszélgetésekre azonban így is szükség van.

Hiszen ha tudjuk azt, hogy miért történt mindez, ha valóban megismerjük egymást, akkor egy egészségesebb kapcsolatot teremthetünk és saját magunkat is jobban megérthetjük. Ha tehát megvan a szándék mind a két félben a jobbításra, akkor nem származhat rossz abból, hogy feltárjuk a történteket – persze fájdalmas folyamat lesz ez, de a gyógyulás sokszor jár rendkívüli fájdalmakkal.

Egy olyan kapcsolatban, amelyben nem kell az őszintétlenségtől, félrelépéstől, titkoktól félnünk, mert minden megosztunk egymással, kevesebb eséllyel juthatunk el odáig, hogy párunk azt érezze, van olyan amit csak egy másik embertől kaphat meg.

Ehhez az kell, hogy helyreállítsuk vagy éppen megteremtsük azt a kommunikációt, amely egy jó párkapcsolatot eredményez végül.

Persze a megcsalás feldolgozásához még más dolgokra is szükség van, ezekről ingyenes könyvemben írok még részletesebben.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: