MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hogyan szerezzem vissza a feleségem?

Ha egy házasságban egy feleség félrelép és ezek után el akarja hagyni a férjét, akkor sem kell a férfinak lemondania a szeretett nőről, mert igenis rendbe lehet tenni egy házasságot, ha valóban szeretik egymást a felek.

Ha egy férj megcsalja a feleségét, szintén tehet a kapcsolat megmentéséért.

Problémák minden házasságban vannak, így akár a hűtlenség is felütheti a fejét, de ami nagyon fontos: ez nem feltétlenül jelenti automatikusan a házasság végét.

A visszahódítás mikéntje

Sokan romantikus trükkökre, különleges kommunikációs technikákra gondolnak olyankor, amikor valamilyen stratégiát keresnek ahhoz, hogy visszaállítsák a kapcsolatuk eredeti állapotát. Pedig másban kell gondolkodni!

Ha férjként hűtlenek voltunk: változtatni kell

Elengedhetetlen, hogy a feltárjuk a házasságunkban fellelhető problémás részeket, amik hozzájárulhattak ahhoz, hogy a feleségünk hűtlenné váljon. Nem könnyű feladat ez, megterhelő bármely férfi számára, de muszáj megtalálnunk azokat a problémákat, gondokat, amik nagymértékben segítettek eljutni idáig.

Fontos: ebben a visszatekintésben koncentráljunk magunkra, ne hibáztassuk a feleségünket, mert azzal biztosan nem fogjuk őt visszaszerezni.

Ha sikerült felismernünk a problémákat (elsősorban magunkban!), tehát azt, hogy mi magunk miben is voltunk hibásak, akkor ezt felhasználva már tudunk változtatni rajta. De ne csak ígérgessünk a levegőbe, hiszen mint ahogy mindenki más, úgy a feleségünk is csak a szemének hisz. Így ha majd azt látja, hogy képesek vagyunk a valódi változásra, akkor sokat nőhetünk ezáltal a szemében és komolyan elgondolkoztathatjuk őt arról, hogy talán érdemel a házasságunk még egy esélyt.

Fontos2: hűtlenség után a legfontosabb az őszinte bocsánatkérés! Őszinte alatt azt értem, hogy szívből, kedvesen, teljes odaadással próbáljuk átélni a másik fájdalmát, és tegyük jóvá felé az általunk okozott sérelmeket. Enélkül soha nem lehet visszaszerezni egy nő bizalmát. (És úgy sem, hogy csak szavakkal bocsánatot kérünk, és gyorsan túl akarunk lenni a saját felelősségünk kimondásán.)

Ha a feleségünk külső kapcsolatot kezdett: pozitív énkép

Nem lehet negatív énképpel visszahódítani a feleségünket. Hiszen a hűtlenség egyik legfontosabb mozgatórugója pont az, hogy a külső kapcsolatban elismerést, elfogadást, együttérzést kap egy nő. Ott pótolja a kapcsolatából és gyermekkorából (!) hiányzó elfogadást, pozitív képet:

Persze a hűtlenség és a szakítás igen nagy lyukat képes ütni az önbecsülésünkön, de ezen minél előbb túl kell jutnunk, mert ebben a sérült állapotunkban esélytelen, hogy sikerüljön pozitív képet sugároznunk és visszahódítanunk a feleségünket. Ezen felül további lépésekre is szükség van, amelyet több órás online tréningemben mutatok be részletesen.

A lényeg

A fő üzenetem ez: nem a romantikus udvarlással lehet a leginkább biztosítani a szeretetünkről egy megbántott, eltávolodott nőt, hanem azzal, ha a megbántásainkat komolyan vesszük, és valóban kezeljük a másik sérelmeit!

Így tehát a házasságba történő visszatekintés során is nagyon fontos momentum, hogy észrevegyük, melyek azok a dolgok, amik felett esetleg elsuhantunk a szürke hétköznapok forgatagában. Megláthatjuk, hogy mire nem figyeltünk kellőképpen, mi az, amivel esetleg megbántottuk a feleségünket, ráadásul úgy, hogy közben talán észre sem vettük.

Minden kedves férfitársamnak sok kitartást kívánok álmai asszonyának visszaszerzéséhez.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: