MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hogyan tovább a szakítás után?

Egy szakítás soha nem könnyű, függetlenül attól, hogy mi voltunk azok, akik kimondták, hogy vége, vagy velünk szakítottak. Ilyenkor óhatatlanul felmerül bennünk előbb vagy utóbb, hogy hogyan tovább. Sokszor nem egyszerű tovább élni, új álmokat építeni, hiszen a kapcsolatban úgy hisszük, örökké együtt leszünk, együtt tervezzük meg a jövőnket.

Új célok, új jövő

A szakítás után át kell értékelnünk mindazt, amit a jövőnkkel kapcsolatban terveztünk. Amikor párkapcsolatban élünk, minden sokkal könnyebbnek és közelebbinek tűnik, ráadásul a tervezett közös jövő olyasmi, amit az idő előrehaladtával egyre határozottabban építünk föl – kettőnknek. A szakítás után tehát el kell döntenünk, mi a mi saját célunk, elvárásunk önmagunk felé, hogyan képzeljük el a saját jövőnket, anélkül, hogy egy másik félhez igazítanánk azt.

Találjunk magunkra!

Ilyenkor a legnehezebb mind közül talán az, hogy megtaláljuk önmagunkat, azt az énünket, akik a másik fél befolyása nélkül vagyunk. Fel kell ismernünk álmainkat és azon céljainkat, melyek nem egy párkapcsolati alku részeiken jöttek létre. Ha magunkra találunk, ha meg tudjuk határozni önmagunkat a korábbi párunktól függetlenül, akkor nagy lépést tettünk előre a szakítás után.

Minden szakítás után nehéz elképzelni a jövőt, azonban ha meg tudjuk határozni önmagunkat, akkor a hogyan továbbra is könnyebb lesz válaszolni.

Az azonban fontos, hogy soha ne a korábbi kapcsolatunk vagy éppen a szakítás fényében változtassuk meg önmagunkat – egy hajfestés vagy éppen néhány új ruhadarab, egy új hobbi lekötheti a figyelmünket és segíthet nekünk önmagunk felismerésében, azonban ne változzunk a korábbi párunk kedvéért valaki mássá. Éljük át a szakítás fájdalmát, ne féljünk az érzéseinktől, csak így tudjuk lezárni a múltat és újrakezdeni.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: