MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Internetes megcsalás: hol is kezdődik a hűtlenség?

A hűtlenség fogalmát szinte lehetetlen meghatározni, már csak azért is, mert minden egyes embernek mást jelent és máshol kezdődik. A megcsalás, a hűtlenség megélése még nemenként is eltérő  lehet – szokták mondani, hogy a nők szemében az érzelmi, míg a férfiak szemében a fizikai kontaktus az, ami sokkal bántóbb és hűtlenségnek minősül.

De vajon mi történik, ha csak online „ismerkedik” vagy tart fenn virtuális viszont valaki?

Internetes megcsalás

Az online felületek napjainkban elképesztő lehetőségeket tárnak elénk.

  1. Társkeresőkön az egyedülállók zavarba ejtő „választéka” várja a regisztrálókat, ami olyan hamis illúziókba ringat bennünket, hogy bármilyen boldog kapcsolatban éljünk is, bármilyen kiegyensúlyozott is az életünk, mindig találhatunk az aktuális párunknál jobbat magunk mellé.
  2. Ha pedig ez nem lenne elegendő, a változatos weboldalak között olyat is találhatunk, ahol kifejezetten viszonyt keresőkkel léphetünk kapcsolatba. (Például: http://viszony.hu/) A mai világban tehát sokkal könnyebben jön a harmadik fél a kapcsolatba, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

Hol kezdődik a megcsalás?

Az internetes megcsalások mögött a legtöbb esetben az a hízelgő tudat áll, hogy annak ellenére, hogy kapcsolatban élnek, még ma is vonzóak, ma is képesek bárkit „elcsábítani”:

  • egyeseknek ezt az élményt megadja egy könnyű, jelentéktelen flört valakivel, akivel soha többé nem találkoznak
  • mások esetében azonban az online felület személytelen közvetlensége az, ami lehetőséget biztosít az önbizalmuk építésére, gyermekkorból fakadó önértékelési hiányuk pótolgatására.

Az internetes megcsalás fogalma, ha lehet még inkább zavaros, mint a hűtlenség általános fogalma.

  • Megcsalásnak számít-e, ha a párunk egy társkereső weboldalra regisztrál?
  • Hűtlen-e hozzánk, ha egy ilyen oldalon semleges témákról beszélget egy ellenkező nemű személlyel?
  • Más-e egy közösségi oldalon flörtölni valakivel, mint szemezni egy kedves pincérrel egy kávézóban?

Az internetes megcsalás határait nehéz meghatározni, így egyrészt a saját érzéseinkre hallgatva dönthetjük el, számunkra megcsalás-e az online flörtölés.

Illetve az is mindig átgondolandó: a társamnak hogy esne az, amit teszek? Fel tudom-e vállalni a virtuális kapcsolat létét a társam előtt?

Ha ez utóbbi kérdésre nem a válasz, akkor érdemes időben átgondolnunk, hogy amit teszünk, biztosan jó végeredménnyel zárul-e majd.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: