MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Lehet, hogy megcsalnak? – igaz történet

Az alábbiakban egy levélíró történetét mutatom be (név és minden fontos adat megváltoztatásával), amely nem feltétlenül egy hűtlenségi helyzet, de nem kizárt mégsem, hogy történt az esetben megcsalás. Íme:

Kedves Ádám!

Mégegyszer köszönöm a remek leveleket, az ingyenes tanfolyamot, melyeket rendszeresen elküld e-mailcímemre. kapok Öntől Ez utóbbi a „levél a férjemnek” szinte mintha az én gondolataimat írta volna le. Sajnos zárt kapukat döngetek. 

Problémám a következő.

26 éves házasok vagyunk. Férjem januárban lesz 47 éves, én 46 éves vagyok. Két gyermekünk van,  lányunk 25, fiunk 24 éves. Van egy egyéves unokánk. Egy éve már önálló életet élnek.

Házasságunk első 20 évében átlagos életet éltünk. Voltak akkor is hullámvölgyek, de nem akkorák mint most. Kialakitottunk egyfajta életritmust, amibe belefért a munka, gyereknevelés, család, szabadidő stb.

2006. májusában a férjemnek a munkahelyén változás történt. Egy rendvédelmi szervnél dolgozott és áthelyezték egy alacsonyabb beosztásba.. Döntése az volt, hogy egy év után nyugdíjba ment. Akkor volt 42 éves. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű ezután az életünk, de nem mertem volna gondolni, hogy elindul egy lavina. Belefogott egy vállalkozásba, amit én nem támogattam, ezért a mai napig is haragszik rám. De ennek ellenére próbálnék mellette lenni a vállalkozásban, de más nem engedi.  Talán jogosan.  Megszünt a magánéletünk. Minden energiáját a vállakozásba fektette, fekteti. Reggel 1/2 6-tól este 11 órág is dolgozik, sokszor hazahozza a munkáját. Főleg májustól augusztusig. Nincs hétvége, ünnepnap. A magánéletünkkel egyáltalán nem foglalkozik, nem ad időt kettőnknek. Olyannyira elharapódzott a kapcsolatunk, hogy a múltat is csak rossz élményként emlegeti. Emellett mindig azt mondja, hogy nem szeret hazajönni, mivel én csak azzal nyaggatom, hogy legyünk együtt többet…..

A szexuális életünk is teljesen padlóra került., nagyon ritkán vagyunk együtt, s mivel neki problémái is vannak ezen a téren,( természetesen ez is miattam)  inkább nem is próbálkozik. Régebben mindig az volt neki fontos, hogy nekem legyen jó. Most különösebben nem érdekli, ha hetekig nincs semmi. Nagyon hiányzik a férjem, szeretem, szeretném, ha visszakapnám, de ő csak mindig azt mondja, hogy szereti a munkáját. Minden más fontos neki, főleg a vásárlók, akikért maximálisan  megtesz mindent. Kettőnkért viszont szinte semmit. Hiába olvasok utána, mit tehetnék, olyan, mint aki azért sem, nem partner a megoldásban.

Sokszor mondom neki, ha a vállalkozásával is annyit foglalkozna mint a kapcsolatunkkal, nem biztos, hogy itt tartana. Valószínű az is tönkre menne. Hat éve mindig újabb és újabb célokat tűz ki maga elé. Ami szerintem nem baj. De a kapcsolatunk igy mindig háttérbe szorul, nem tudja párhuzamosan vinni.

Mennyire befolyásolja a hajtós munka a párkapcsolatot, vagy csak én nem tudom kezelni?

Kérem segítsen, hogy induljak el? Nem múlik el nap, hogy valami kis apró dolgon össze ne kapnánk. De én már ennek is örülök, mert akkor legalább velem van.

Úgy gondolom, hogy szükség lenne egy harmadik személyre, aki segít visszatérni a régi kerékvágásba. Bár Ő ebbe már nem hisz, mivel sokszor inkább a vállalkozását választja, mondván, neki ne mondja meg senki, hogy mit csináljon. Csak egy kis figyelmet szeretnék kérni tőle.

Röviden ennyit. Köszönöm, hogy meghallgatott.

Üdv. … Szabina

A válaszom:

Kedves Szabina!

Sajnos nagyon nehezet kér azzal, hogy mondjak Önnek bármi felelőset is. Ilyen helyzetet, amelyről ír több dolog is tud produkálni:

1) A férfi új, önismereti útja, amelyben szabadságot akar élni a korábbi alkalmazkodó életéhez képest. És az önismereti útja ezen szakaszában elutasítja a múltját, haragszik azokra, akiknek meg kellett felelnie, holott valójában magára haragszik. Személyiségének arra a részére, aki mindig megfelelt másoknak.

2) A férfi külső kapcsolatot tart fenn, és a házastársával szemben érzett tudat alatti lelkiismeret-furdalása miatt visszahúzódik, nem kívánja az együttlétet, és haragosabbá válik a feleségével szemben, hogy a vele szemben elkövetett megcsalást ne nyomassza annyira. Ha rossz ember a másik, akkor nem is olyan csúnya dolog őt megcsalni.

3) A korábbi értékek, amelyekre az életét építette, elvesztek. Egyre boldogtalanabb, és a boldogtalanságáért másokat okol. Áldozat szerepet játszik, a felelősséget áthárítja másokra.

Mindegyik esetben más dolgokkal kell próbálkozni, de pontosan kell tudni, hogy mi áll fenn (esetleg egyszerre több is ezekből.)

Beszélgetniük kellene, de nem a kapcsolatukról (ami nyomaszt egy férfit), hanem a férjéről: „Mi van Veled, mi van Benned, hogy érzed magad, mi az, ami feldobna…”

Illetve a férjének is javasolt egyéni tanácsadóhoz, coachhoz vagy terepeutához eljárnia, hogy tudatossá váljon a helyzetével kapcsolatban és lépni tudjon.

Dr. Mészáros Ádám

 

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: