MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Magyar blogok a hűtlenségről

A megcsaltak.blog.hu-n olvasható folytatásos történet egy, a megcsalás egészének részletes bemutatására irányuló, igen szerencsés és dicsérendő kezdeményezés. Egy olyan blogról van szó, amelynek szerzője érzékletesen és minden részletre alaposan kitérve meséli el saját megcsalatásának történetét.

A blog megléte és inspiráló jellege egyfelől arra sarkalhatja az író sorstársait, hogy olvasva történetét, tudatában lehessenek annak, hogy mások is járnak/jártak már hasonló cipőben, másfelől arra, hogy maguk is írásba kezdjenek. Az írásterápia a pszichológusok szerint szinte valamennyi élethelyzetben nagy segítség, kimondottan a gyász idején, s hivatalos értelemben egy hosszan tartó kapcsolat megszakadása is gyászreakcióhoz hasonló lelki tünetekkel jár.

A megcsalás után

A helyzet nagyon hasonló ahhoz, mint amikor tragikusan elveszítünk valakit, s még ha nem adunk is teret a túlzásnak, akkor is beláthatjuk, hogy tulajdonképpen a megcsalást követően is hasonló helyzettel állunk szembe (ha olyan módon reagálunk, mint a blog elbeszélője).

Az első fázis a düh. A tagadás kevésbé jelenik meg, bár sokan úgy érzik először, hogy velük ilyen nem történhet meg, az ő párjuk nem csalná meg őket soha. Az alkudozás nem sokkal ezután veszi kezdetét, amikor is válaszokat keresünk és olyan kompromisszumokat próbálunk kötni, amelyek valamiképpen elősegíthetik a régi rend visszaállítását. Innentől aztán rendre teljesen egyéni lehetőségek következnek, s egy pillanatig sem szabad elfelejtenünk, hogy párunk reakciói és saját elgondolásaink játsszák a legnagyobb szerepet a folyatás kimenetelét illetően.

Természetesen találkozunk olyan bloggal is (http://blog.viszony.hu), amely – meglátásom szerint – a hűtlenséggel érintett kapcsolatokban a hűtlenséget kívánja legalizálni, önigazolást nyújtva a hűtlen félnek a történtekért. Itt jegyezném meg, hogy a hűtlenségnek mély, gyerekkorból fakadó – kötődéssel összefüggő – okai vannak, amelyek erős hajtóerőként hatnak felnőttkori életünkben. És bár ezek valóban a részünkhöz tartoznak, a hűtlenséggel okozott eredmény fájdalmas a másik oldalon. Így a hűtlenség ily módon történő „népszerűsítése” komoly károkat okoz a kapcsolatokban.

Nagyon sok hasznos írás található ezen a blogon is!

Igaz történetek az oldalamon

Fontos ugyanakkor, hogy a megcsalt fél és a hűtlen fél is valamiképpen találkozzon olyan történetekkel, elbeszélésekkel, melyek segíthetik őt abban, hogy feldolgozza a megcsalás tényét és képes legyen továbblépni, függetlenül attól, hogy azt külön utakon tervezi-e, vagy megbocsájtva újra együtt.

Ezért indítottam én is egy kezdeményezést. Örömmel jelentem hát, hogy megtörtént esetek, igaz történetek a praxisomból már olvashatóak az oldalamon!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: