MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsal a feleségem – hogyan tovább?

Nem sok olyan esemény képzelhető el, ami egy házasságot jobban próbára tesz a hűtlenségnél. Ezt a próbát azonban nem szükségszerűen kell elbuknunk – tehetünk azért, hogy átvészeljük a megcsalást.
Ha feleségünk megcsal, dühöt, csalódottságot érezhetünk. Úgy érezhetjük, hogy már nem tekint ránk úgy, mint férfira, hogy nincsen szüksége ránk, és inkább másnál keresi mindazt, amiről úgy érzi, hogy a kapcsolatban hiányzik. Olyan gondolatok ezek, amelyek szinte óhatatlanul felmerülnek, miután a megcsalás kiderül.

Azt gondolhatnánk, nem mindegy, hogyan is derül fény a hűtlenségre – hogy magunk jövünk rá, vagy társunk mondja el, valóban bír jelentőséggel, ám a bizalom mindenképpen oda. Még ha társunk maga áll is elénk, bevallva és elmondva mindent, akkor is úgy érezhetjük, hogy hazugságok, megtévesztés állnak az ügy mögött. Úgy érezhetjük, soha többé nem leszünk képes megbízni benne – és ez akár azt is okozhatja, hogy másban sem.

Miért lesz hűtlen egy nő?

1) Pozitív visszajelzések

A női hűtlenség hátterében az áll, hogy általában a nő szeretne visszajelzéseket kapni a külső viszonyában. Olyan visszajelzéseket, hogy ő jó ember, hogy ő kell valakinek, hogy őneki hálás valaki. Amikor egy feleség megcsalja a férjét, ezeket a visszajelzéseket keresi általában a külső viszonyában!

Nem a szerető személyét, nem a szerető szexuális képességeiért, az ott biztosított anyagi helyzetért van oda általában egy nő, hanem azért vonzódik a harmadik félhez, mert ott kap meg ilyen jellegű visszajelzéseket.

2) Menekülési út az egyéni szabadságért

A másik nagyon gyakori ok, hogy egy nő miért kerül szeretői kapcsolatba, az, hogy ha a nő

  • nem tud önmaga lenni a saját házasságában,
  • nem tud kibontakozni,
  • nem érzi azt, hogy ő szabad lehetne,

akkor általában egyfajta menekülési útként egy olyan valakibe szeret bele, akivel ezt meg tudja élni, hogy ő végre önmaga lehet.

Általában ez két nagyon erős hajtóerő. Látszólag a a partnertől függ csupán az, hogy egy nő azt a kapcsolatában mennyire kapja meg ezeket a visszajelzéseket és ezt a szabadságot. De nagyon sokszor azt látjuk, hogy valójában egy hűtlen nő ezeket már gyerekkorában sem élhette meg illetve kapta meg!

És azokat a hiányokat, amiket ő gyerekkora óta hordoz magában, hiába próbálja megadni egy férj, teljesen soha nem lesz képes pótolni. Egy nagyon odaadó férj hiába csinálja a legjobban a dolgát, akkor sem képes megadni azokat a visszajelzéseket vagy azt, hogy szabad legyen a felesége, ha apai-anyait beletesz nap mint nap a kapcsolatba. Mert a gyerekkori hiányok sokszor olyan nagyok (és egyébként láthatatlanok), hogy maga a hűtlen feleség is ezeket a hiányokat próbálja külső viszonnyal is pótolni. (A probléma ezzel az, hogy általában nem lehet pótolni végérvényesen a külső viszonyban azt, ami valójában gyerekkorból hiányzik.)

Nagyon fontos, hogy férfiként ezt megértsük, és minél többet tanuljunk a megcsalásról. Mert így lehet mélyen megérteni, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy vissza tudjuk szerezni a feleségünket, hogy újból egymásra tudjunk találni! Erről mesélek ebben a videóban is:

Két emberen múlik minden?

Törekednünk kell, hogy túlléphessünk az eseten, legjobb esetben mind a ketten, együtt. De a túllépés nem azt jelenti, csak úgy elfelejtjük az egészet – fel kell azt dolgoznunk magunkban, tisztázni az okokat, és tisztában lenni mind a két fél felelősségével, a cselekedetek okaival.

Azzal, hogy ha a mélyére ásunk mindennek, akár a bizalmat is képesek lehetünk lassanként, lépésről lépésre újraépíteni. Törekednünk kell arra, hogy megértsük a másikat – a megbocsátás persze hosszadalmas, nagyon nehéz folyamat lehet, de amíg eljutunk idáig, addig is megpróbálhatjuk valóban megérteni, hogy mi miért történt, mi vezetett a hűtlenséghez, titkolózáshoz, eltávolodáshoz. Mi az, ami hiányzott a kapcsolatból és feleségünk másnál kereste emiatt a megoldást.

A hűtlenség kíméletlen próba elé állítja a házasságot. Ez azonban egy olyan próbatétel, amelyből, még ha közhelynek hangzik is, valóban megerősödve kerülhet ki egy kapcsolat!

A bocsánatkérés és megbocsájtás, egymás igényeinek megértése, a közös nyelv megtalálása révén hosszú távon jobban működhet a közös élet, és lassanként a bizalom is visszatérhet. Ez nem kevés energiába és lelkierőbe kerül, de mindenképpen megéri.

Várom 14 napos online megcsalás-kezelési tréingemre mindazon férjeket, apákat, akik szeretnének a házasságukon dolgozni! A trénigen lépésről lépésre iránymutatást adok egy megcsalás utáni krízishelyzet feldolgozásához.

 

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: