MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalás. Határok. Érzelmi és testi vonatkozások

Amikor a megcsalás témaköréről beszélünk, tudnunk kell, hogy az emberek véleménye nagyon különbözhet a témában. Igen komoly különbségek vannak ugyanis abban, hogy ki mit tart megcsalásnak, illetve az egyes emberek szerint hol kezdődik a megcsalás. Van, aki úgy véli, már egy ölelés is jelenthet hűtlenséget, ha annak olyan érzelmi töltete van, másnál pedig még akár a szexuális együttlét is belefér, ha nincsenek mögötte érzelmek. 

Mi az, ami nem számít megcsalásnak?

Nos, ha semmilyen módon nem keveredünk fizikai kontaktusba senkivel, illetve érzelmileg sem kötődünk túlzott mértékben egyetlen más emberhez sem, garantáltan nem csaltuk meg a párunkat. Minden más esetben egyéni megítélés kérdése, hogy mi számít megcsalásnak, és mi nem.

A párkapcsolat sikeressége szempontjából hasznos, ha ebben a kérdésben egyezik a véleményünk a partnerünkével, ellenkező esetben súrlódásokra, féltékenységi konfliktusok kialakulására számíthatunk.

Ha éppen a másik fél veszi lazábban a monogám kapcsolat szabályait, könnyen sérülhetünk, mert szembesülhetünk olyasmivel, ami a mi értékrendünkbe nem fér bele – nem árt tehát ezt a kérdést időben tisztázni!

Számít-e az érzelmi töltet?

Sokak szerint más megítélés alá esik a megcsalás, ha nem voltak benne érzelmek. Számos esetet ismerhetünk magunk is, amikor a hűtlen fél azzal védekezett, hogy „de nem jelentett semmit a másik”.

Nos, ez nem minden esetben vigasztalja az áldozatot, sőt: van, aki éppen azt nehezményezi, hogy ha nem jelentett semmit, akkor vajon miért volt rá szükség, miért kellet kockára tenni a kapcsolatot. Az érzelmi töltet hiányával tehát akár hiba is lehet takarózni, mert még megalázóbb és érthetetlenebb lehet a másiknak a hűtlenség.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: