MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalás okai nőknél és férfiaknál

A megcsalás problematikája minden esetben igen összetett jelenség, beszéljünk akár nőkről, akár férfiakról, mint félrelépőkről. Minden egyes szituáció abszolút egyedi, előre felvázolható sémákat nem húzhatunk rá egy-egy esetre, hiszen a megcsalást mindenkor hosszadalmas és bonyolult összetevőkből álló eseménysor előzi meg, mely gyakran a konkrét megcsalás után is folytatódik.

Ha azonban okokról van szó, először is külön kell választanunk a férfiak és a nők leggyakoribb hozzáállási metódusát.

Megcsalás nőknél

A legjellegzetesebb, megcsalást előidéző ok nők esetében a szeretethiány érzése, mely az eltávolodási okok gyakori megnyilvánulása, illetve az énképpel és az önértékeléssel összefüggéseket mutató esetek is igen rangos helyen állnak. A lényeg, hogy a nők akkor csalják meg párjukat, ha úgy érzik, hogy a pár nem szereti őket eléggé, vagy olyan intenzitással, ahogyan annak előtte még minden bizonnyal igen.

De egy nő érzéseinek összessége akkor is megcsaláshoz vezethet, ha női mibenlétével kapcsolatos meggyőződésében mutatkoznak a megingás jelei. A nők addig érzik magunkat biztonságban egy kapcsolatban, ameddig nőiségük megfelelő hangsúllyal bír a párkapcsolat hétköznapjaiban is.

Fontos! Ha valami a kapcsolatunkból hiányzik, nem biztos, hogy valóban a kapcsolatunkból hiányzik! Általában a külső viszonyban gyerekkorból fakadó hiányainkat pótoljuk. Akik nem kaptak elég elfogadást, támogatást, értékelést gyermekkorukban, ezt a hiányukat élik meg a kapcsolatukban, és ezt próbálják pótolni a külső viszonyban.

Megcsalás férfiaknál

A férfiaknál alapvetően két életszakaszt kell elkülöníteni a témakörben. Elsősorban a fiatal, huszonéves korra jellemző az a fajta, megcsalási gyakorlattal kapcsolatos tapasztalat, melynek kulcs-szókapcsolatát legegyszerűbben úgy írhatjuk le: „a kalandozások kora”. A fiatal férfi ekkor bizonyítani akarja önmagának, s gyakran környezetének is, hogy amit akar, azt maradéktalanul megszerezheti.

A negyvenes-ötvenes férfiak már másképpen, de mégis hasonló alapokon álló indokokkal lépnek félre. Ők többnyire azt szeretnék bizonyítani, hogy még mindig képesek vágyat ébreszteni a fiatalabb nőkben is, hisze férfierejük még közel sincs fogytán.

A női és férfi hűtlenség közös okai

Ugyanakkor el kell mondani, hogy statisztikai kutatások igazolják: a férfiak és a nők ugyanakkora arányban követnek el félrelépést, így egyik fél irányába sem beszélhetünk a mérleg nyelvének átbillenéséről.

És ami a legfontosabb: a megcsalás mindig a saját, belső, gyermekkorból fakadó önértékelési, önelfogadási, önbecsülési hiányaink pótlásáról szól!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: