MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalt a barátnőm, mit tegyek?

Egy hűtlenségi ügy minden kapcsolatot válaszút elé állít. Mindkét félnek döntést kell hoznia, és közösen dolgozni a továbblépésért vagy lezárásért. A megcsalt félnek is komoly döntéseket kell meghoznia – legelőször azt, hogy meg akarja-e próbálni helyrehozni mindazt, ami elromlott, vagy sem. Ezt a döntést persze a hűtlen félnek is ugyanúgy meg kell hoznia, hiszen a gyógyulás csak közös szándék esetén lehetséges.

Akit megcsal a barátnője, érthető módon érezhet dühöt, csalódást, kételkedhet önmagában vagy hibáztathatja a másikat. Ezek természetesen megjelenő érzelmek, tudunk kell azonban föléjük kerekedni.

Még ha kegyetlenül hangzik is, a megcsalt félnek nem szabad

  • támadásba átmennie,
  • áldozatot játszania vagy éppen
  • pánikolva alávetnie magát a másik félnek, hogy megakadályozza elvesztését.

Olyan cselekvések ezek, amelyek nem csak, hogy szinte biztosan még mélyebb válságba taszítják a kapcsolatot, de a megcsalt fél lelki világára is pusztító hatással lehetnek.

Van-e tovább, ha megcsalt a barátnőm?

A legjobb, ha nyugodtan tisztázzuk a helyzetet, feltárjuk az okokat, és nem magunk törekszünk döntést hozni, de társunknak is segítünk ebben. Mindez persze nem jelenti azt, hogy feltétel nélkül meg kellene bocsátani!

A bocsánatkérést el kell várnunk a másik féltől, mert a továbbiakban csak úgy lehet működőképes a kapcsolat, ha képes felvállalni és megbánni a tettét, és szabadon tudunk beszélni mindarról, ami történt!

Az egyik legnagyobb próbatétel természetesen az elveszett bizalom újjáépítése. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy ismét egy működő kapcsolatot kovácsoljunk, s hozzá olyan folyamat, amit egyedül nem végezhetünk el. Ha bezárkózunk, nem beszélünk róla, nem várjuk el és kapjuk meg a megfelelő bocsánatkérést, a bizalom újjáépítése lehetetlen. Ha pedig mindezek nélkül kimenekülünk a helyzetből, azzal magunknak is kárt okozunk.

A problémákkal való szembenézés, akármilyen nehéz is, mindenkinek érdeke, a megcsalt félnek épp úgy, mint a hűtlennek. Így tehát barátnőnkkel a legjobb, ha megpróbálunk valóban mindent átbeszélni és feltárni! (Ebben nyújt szakszerű segítséget 14 napos online megcsalás-kezelési tréningem…)

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: