MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalt a párom, mit tegyek?

Megcsalt félnek lenni borzasztó dolog: az ember úgy érzi, hogy kihasználták, oda a bizalom, és hogy mindaz, ami történt vele, az az ő személyes kudarca. Ilyenkor szinte mindenkit elönt a tehetetlenség érzése, és az elveszített önbecsülés miatt súlyos problémák is kialakulhatnak benne…

A megrendült bizalom visszafordíthatatlannak tűnik, és nemcsak szerelmek, hanem teljes családok is széteshetnek a következtében. A hűtlen fél – ha hosszabb ideig állt fenn a külső kapcsolata vagy esetleg nem ez az első kapcsolata – gyakran nem is érez lelkiismeret-furdalást a folytatólagosan elkövetett félrelépések miatt, miközben a megcsalt fél csalódástól, bűntudattól és megaláztatástól szenved.

Ha Önben ilyenkor ott visszhangzik a kérdés: „megcsaltak, mi a teendő”?, a legtermészetesebb reakció zajlódik le Önben.

Tippek:

1) Kommunikáljunk egymással!

Bár mindenkire ugyanúgy érvényes és azonnal ható tanács nincs, általánosságban azért az elmondható, hogy a kommunikáció ilyen esetekben sokat segíthet. A problémát nem szabad a szőnyeg alá söpörni!

2) Ne tegyünk a tűzre feleslegesen!

Kerülni kell a szokásos rossz reakciókat, mint például a gondolkodás nélküli válás, a viszontcsalás, a görcsös javulási kényszer, a társ hűtlenségének elnézése vagy épp a könyörgés.

3) Várja el a társától a felelősségvállalást!

A megcsalt félnek is tisztáznia kell a helyzetet, és ki kell csikarnia a hűtlentől azt, hogy vállalja előtte a félrelépést, és hogy döntsön: zárja le valamelyik kapcsolatot.

4) Együtt vigyük el a „balhét”!

Amennyiben újjá szeretnék építeni a kettejük között lévő viszonyt, akkor együtt kell tenniük érte: a hűtlennek bocsánatot kell kérnie, majd közösen fel kell tárniuk az előidéző okokat.

Őszinteség nélkül nincs párkapcsolat!

Várjuk el a társunk őszinteségét vagy sem?

Nos a válaszom az, hogy IGEN!

Hiszem, hogy az őszinteség magasabb minőségű párkapcsolatot eredményez, és hosszú távon sokkal eredményesebb, jobb és hatékonyabb, mint egy elhallgatásra épülő viszony.

Mert hiába nem látszik ki a zsebünkből az odacsúsztatott mobiltelefon, az attól még ott van. Sebekkel, elhallgatott titkokkal is lehet együtt élni, de ha azokat nem vesszük ki a zsebünkből, ott „dörzsölik” a mindennapjainkat. Ráadásul csak beszélgetés útján jöhetünk rá arra, hogy mi vezetett korábban odáig, hogy a társunk a félrelépést válassza.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: