MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hűtlen feleség – és a férje története

Tegnap volt nálam egy házaspár, ahol 9 évnyi házasság után a feleségnek kialakult egy külső viszonya. Néhány tipikus jelenséggel megint találkoztam:

  • A hölgy interneten ismerkedett, sok szabadideje volt és chatelés közben úgy érezte, hogy figyelmességet, odafigyelést kap a külső kapcsolatában. (Általában ezekért a visszajelzésekért és nem a konkrét személyért lángol fel a hátlen fél minden megcsalásos krízisben.)
  • A párja felé arra hivatkozott (azzal mentette fel magát a történtek alól önmaga számára!), hogy az élet nagy esélyt adott arra, hogy valakit nagyon szeressen, és nem lesz több ilyen.

A férj mint megcsalt fél szintén tipikusnak nevezhető módon reagált a történtekre:

A férj elkezdte sorolni, hogy a múltban mik voltak a hibák, mi volt a rossz. Egyfajta okkeresésbe kezdett, amely magában hordozta azt, hogy a feleségét is hibás szerepbe helyezte. Természetesen az ilyen hibáztatások egyrészt fájóak a másiknak, másrészt pedig a másikban levő lelkiismeret-furdalást felerősítik. A feleségben ez azonnal megfigyelhető volt: „De hát nem csak a rosszra kell tenni a hangsúlyt, nem azt kell nézni!”

De még érdekesebb azt látni, hogy a férj ezt az okkeresést illetve a felesége hibáztatását arra használta (mint azt az életben mi magunk is arra használjuk oly  sokszor), hogy a történtek miatt érzett lelkiismeret-furdalását csökkentse ott legbelül! Merthogy megcsalt félként is lehet felelősségünk a történtekét. De ha a másikat hibáztatjuk, úgy nem kell azzal szembenézni olyan erősen.

A férj egyébként emellett elmondása szerint kezdte kényelmetlenül érezni magát, hogy „igyekszik jó lenni, kezdi úgy érezni magáról, hogy milyen jó férj, de közben a felesége más iránt lángol. Akkor minek törje magát?”

A házaspárt sikerült szépen vezetni a hűtlenség kezelésének lépésein, néhány hónap, és úgy igazán vissza fognak térni egymáshoz. Ezekről a lépésekről írok egyébként letölthető minikönyvemben is.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: