MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalt a feleségem. Mit tegyek?

Amikor egy házasságban a feleség hűtlen, nagyon fontos kérdés a kapcsolat rendezése szempontjából az, hogy a férj mennyire áll ki a házasságáért, magáért, a családjáért. A napokban járt nálam egy pár, ahol a következővel találkoztam:

  • A férjnek fontos volt a család, a ház, amiért dolgozott. Ezeket nem akarta ezt elveszteni, amikor arra gondolt, hogy megcsalta a felesége. Nem feltétlenül a párkapcsolatát sajnálta, hanem azt, amit felépített.
  • Nem azért izgult, hogy a feleségét visszaszerezze, nem azt akarja, hogy benne megváltozzon valami.
  • Nem tudta képviselni határozottan, hogy nem volt fair, amit a párja csinált, így nem tudta elvárni a feleségétől, hogy térjen vissza a kapcsolatba. (Vajon miért? Mert neki is vaj van a füle mögött? Alacsony az önértékelése? Magát is hibásnak érzi a történtekben?)ű
  • Úgy érezte, hogy mivel a párja szerelmes, ő nem tud mit tenni.
  • Nem az érzelmek és igények szintjén gondolkodott, hanem pénzügyileg és gyakorlati szempontból próbálta a feleségének elmondani, hogy miért nem fog tudni elköltözni a szeretőjével.
  • A felesége elköltözésének nehézségeit támadásként használta. Ezáltal tényként kezelte, hogy a külön költözik.
  • A gyerekek érdekeivel próbált neki érvelni, hogy nem tesz jót nekik a válás és a szétköltözés. És nem erősítette meg a feleségét pozitív visszajelzésekkel, figyelmességgel, elismerésekkel, szeretetkifejezésekkel. (Természetesen a feleség válasza erre az volt, hogy jobb a válás, mint egy langyos kapcsolat. Számomra úgy tűnt, hogy a válni-nem válni vitában a feleség egy olyan érvet keresett, amivel kényelmesen fenntarthatta a hűtlenségét, és a gyerekek érdekei annyira nem érdekelték.)

Amikor egy férfit megcsalnak, és szeretné a kapcsolatát helyreállítani, nagyon fontos, hogy felelősen, bátran, de mégis szeretettel álljon a feleségéhez. Ne nézzük el a történteket, de ne is váljunk vádaskodóvá.

Hasznos tipp megcsalt férjeknek


Mit ahogy azt korábban már írtam, nagyon fontos, hogy felelősen, bátran, de mégis szeretettel álljon a feleségéhez. A krízisből való kiúthoz ez azonban önmagában nem elég, létezik egy olyan lépéssor, amelyen való végighaladás a hűtlenségből való kiút elengedhetetlen feltétele. Olvasson róla letölthető minikönyvemben.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: