MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalt a társam, mihez kezdhetek?

A válasz sokféle lehet – minden attól függ, mennyire vagyunk elkötelezettek amellett, hogy esélyt adjunk a kapcsolatnak, hogy hosszú távon valami olyat építhessünk, ami mindenkinek a javára szolgál, így megerősödve kerülhetünk ki ebből a szörnyű helyzetből.

A megcsalásnak mindig megvannak a maga jól visszakövethető, felfedhető okai. És biztos, hogy akkor járunk a legjobban, ha a bezárkózás helyett úgy döntünk, hogy ezeket feltárjuk. Ahhoz, hogy kapcsolatunkat megmenthessük, tudatos döntésre van szükség mindkét fél részéről, s ehhez alaposan fel kell tárni a kapcsolat minden aspektusát.

Nagyon csábító, hogy az elzárkózást, a dühöt, a valódi lezárás nélküli hátat fordítást válasszuk. Ezzel azonban nem adunk lehetőséget sem arra, hogy magunkban valóban feldolgozzuk a történteket és lelki sérülések nélkül zárhassuk azt le, sem pedig arra, hogy megmentsük a kapcsolatot, amelyért már annyit dolgoztunk.

Mélyre kell ásni!

Természetesen mindennek az alapja, az első lépés a megbocsájtás kérése és adása kell, hogy legyen – ez viszont nem azt jelenti, hogy már túl is vagyunk a megcsalás témáján.

A sérülések mélyek, a problémák pedig, amelyek ezt a helyzetet előidézték, minden bizonnyal még mélyebben gyökereznek. Ezeket a problémákat teljes egészében fel kell tárnunk, hogy bármi esélyünk legyen a valódi lezárásra.

A legnagyobb gond, a legfájóbb ilyenkor természetesen a bizalom elvesztése. S a megcsalt fél nem csak társába vetett bizalmát veszítheti el, hiszen azt látja, hogy aki számára a legfontosabb, akivel közös életet él, az valaki másnál keresi a boldogságot, vagy legalábbis valami olyat, amit tőle nem kap meg.

Ide sokszor a rosszul működő kommunikáció vezet, s éppen ezért ezt kell újraépíteni és gyakorolni, hogy a történteket megérthessük, feldolgozhassuk, lelkünk mélyéről megbocsájthassuk, és végül együtt léphessünk tovább a közös úton a botlás után. A hűtlenség rendkívül megterhelő, nagy seb a kapcsolaton, azt begyógyítva azonban egy jobb párkapcsolathoz is eljuthatunk.

Ebben segít ingyenesen letölthető minikönyvem, amelyet jó szívvel ajánlok elolvasásra! :) Akit pedig komolyan érint a téma, várom 14 napos online megcsalás-kezelési tréningemre!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: