MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsalt férfiak

Egy férfi számára a megcsalás egyfajta szerepválsággal jár, hiszen megcsalva úgy érzi, férfi mivoltában lett megkérdőjelezve az által, hogy párja másnál kereste a szexuális, vagy a lelki boldogságot.

Mindkét esetben nagyon nehéz dolga van az elszenvedő félnek, azonban be kell látnia, hogy a megcsalásnak mindig akadnak olyan előzményei, melyekkel talán nem számolt a múltban, mint potenciális veszélyfaktorokkal, sőt a jelenben fel kell fognia, hogy ő maga is hibás lehet a történek kapcsán.

Mit érez egy megcsalt férj?

  1. Egy kimondottan széles spektrumú kutatás azt mutatja, hogy a megcsalt férfiak a legnagyobb problémát abban látják, hogy megszűnőfélben lévőnek, vagy rosszabb esetben már megszűntnek érzékelik párjukkal az évek során kialakított bizalmi kapcsolatot. Nem maga a megcsalás ténye a legnehezebben feldolgozható, hanem az, hogy már nem tudnak megbízni párjukban (legalábbis ezt érzik az adott fázisban).
  2. Másoknál a hazugság ténye az, amivel nem tudnak mit kezdeni, de rengeteg olyan megcsalt férfi is nyilatkozott, aki úgy érzi, szexuális értelemben egyfajta megalázottságot érez, hiszen a történtekből arra következtet, hogy amit ő nyújtani képes párjának, az nem elegendő.

Mibe nem gondol bele nagyon sokszor a férfi?

A férfiak nagyon gyakran nem gondolják végig, hogy a megcsalás nem csupán a bizalom és a szexualitás kétpilléres konstrukciója elleni támadás, mely mint valami negatív megvalósuló, lerombolja mindkettőt.

Sok nő lelki társat keres más férfiakban, ami azonban jóval jelentősebb problémát jelenthet, mint a puszta szexuális kielégítetlenség.

Ha egy nő (már) nem találja meg párjában a lelki társat, azt a személyt, aki mellett biztonságban és megértve érzi magát, akkor jóval mélyebbre kell ásni a kapcsolat szerkezetében a szexuális vonatkozásoknál, s a cél nem a felelős személyének megállapítása kell, hogy legyen, hanem a közös munka!

A legfontosabb tanácsom megcsalt férjeknek

Kedves férfitársaim, sok erőt kívánok a helyzet megoldásához! Javaslom ingyenes könyvem letöltését!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: