MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsaltak, hogyan tovább?

Megtörtént Önnel is, amire egyáltalán nem számított? Vagy éppenséggel az, aminek gondolatától mindig is rettegett? A megcsalás egyre gyakoribb jelenség úgy párkapcsolatban, mint házasságon belül.

Azt hittem, velem nem fordulhat elő!

Gyenge vigasz, hogy most velünk történt meg, ami eddig már sokakkal. Kérdéseink vannak, hogy rájöjjünk, mi vezetett idáig, de leginkább a „hogyan tovább” kérdése az, ami igazán foglalkozat, hiszen mindenképpen törés állt be az életünkbe. A szeretetet felválthatja a gyűlölet, az önmagunkba és a társunkba vetett hit megingása, az egykori kedvességet a vádaskodás és indulatoskodás, odalehet a bizalom, összeomlott bennünk minden.

Ezek azok az érzések, amelyek hatalmába keríthetik az embert, és nehéz ilyenkor higgadtan átgondolni életének legfontosabb dolgait. De ezek természetes érzések! Minden rendben van!

Talán oda kellene visszatérni gondolatban, hogy mire is épült föl ez a kapcsolat? Szimpátiára, előre megfogalmazott vágyak beteljesülésének reményével vágott bele annak idején a kapcsolatba, úgy érezte megtalálta végre az igazit, és úgy mondotta ki a boldogító igent?

Mindenki valamit vár a kapcsolattól, a házasságtól. Kérdés az, hogy ő saját maga mit tesz a kapcsolatért, és mit tesz meg azért, hogy aztán az elvárások beteljesedésének hiányát ne kudarcként élje meg.

Idővel minden seb begyógyul, de ameddig eleven, addig egyáltalán nem jó módszer egymásnak újból és újból szemrehányásokat tenni, egymást zaklatni, vagy mindenért azt a bizonyos harmadikat felelőssé tenni.

Amit ilyenkor mindenkinek jó szívvel javaslok, hogy alaposan ássa magát bele a megcsalás pszichológiájába, és abba, hogy hogyan lehet kijönni a megcsalás okozta válságból!

A megcsalás okai

Amikor valakit megcsaltak, hajlamos magára haragudni, pedig ebben a videóban elárulom, hogy miért is nem kell:


A „hogyan továbbot” mindig megelőzi a „hova tovább”, és azt megelőzi a „tovább vagy nem tovább” kérdése! A helyes döntés kapcsán hadd adjak néhány szempontot még ebben a videómban:

Szeretettel látom Önt is 14 napos online tréningemen, amelyben választ fog kapni arra, hogy mi a következő, helyes lépés a kialakult helyzetben.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: