MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsaltak – most mit csináljak?

Sokak számára távoli, csak tévében látott problémának tűnhet a félrelépés, azonban bármelyikünk kerülhet olyan helyzetbe, amikor fel kell tenni magunknak a kérdést: „hát erre nem számítottam…mit tegyek?”

A megcsalás, hűtlenség nem mindenkinek jelenti ugyanazt, és néha fájdalmas helyzetekben kell beismernünk, hogy társunk mást gondol ugyanarról a témáról:

  • Van úgy, hogy egy pár egyik tagjának már egy kis flört vagy egy apró csók is félrelépésnek számíthat,
  • míg a másiknak még könnyedén belefér egy érzelmek nélküli szexuális együttlét.

Hozzáteszem, hogy egy külső viszony kialakulása után a hűtlen fél utólag „megengedőbbé” válik magával szemben, amikor a tetteire gondol)

Hogyan dolgozzuk fel?

A megcsalás fáj. Fáj az árulás, fáj a haszugság, fáj az, hogy mindent elvesztettünk.

Az ilyenkor fellépő egyéni érzékenységet számtalan dolog meghatározhatja. De magán az érzékenységen nem szabad meglepődni: amikor ugyanis kiderül a félrelépés ténye, akkor a megcsalt fél olyan helyzetbe kerül, ahonnan nem egyszerű szabadulni, és ahol egyedül érzi magát a világgal szemben.

Aki átélte már, az pontosan tudja, hogy ilyenkor:

  1. Elveszítjük a bizalmat és az önbecsülést, és visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el.
  2. Hazugságnak érzünk mindent a párkapcsolatban és a másik féllel szemben.
  3. Eluralkodik rajtunk a tehetetlenség érzése.
  4. A bizonytalanság, a lelkiismeret-furdalás és persze a cserbenhagyás is ott van minden pillanatban, s bizony egyik sem engedni könnyen legyőznie magát.

Mindez egy olyan trauma, amit nem mindig könnyű egyedül feldolgozni; jól jöhet valaki, aki meghallgat minket, és aki tanácsot ad. Nemcsak a megcsalt félnek, hanem a hűtlen társnak is, akár együtt, közösen mindkettejüknek.

A legfontosabb teendőkről ebben a videómban is beszélek:

Feldolgozni? Kötelező!

A történteket nemcsak akkor kell feldolgozni, ha a párok a külön utat választják, hanem akkor is, ha kitartanak egymás mellett. Sőt, talán ilyenkor a fontosabb!

Hiszen egy kapcsolat újjáépítésénél mindkét félnek rá kell jönnie, hogy mi vezetett a megcsaláshoz, és fel kell ismerniük, hogy miben kell javulniuk annak érdekében, hogy boldoggá tegyék egymást.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: