MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsaltam a férjem

Ha már megtörtént a félrelépés, az ember nehezen tud egyről a kettőre jutni azzal kapcsolatban, hogy mi legyen immáron, mi következzen ezek után.

Az is nagyon jelentős kérdés, hogy a megcsalás mit jelentett számunkra: van-e kilátás a folytatásra, akár egy szeretői viszony kialakítására, vagy inkább csak egy éjszakás kalandról volt szó, mely már akkor a megbánást feltételezte a levegőben.

Rengeteg a kérdés, amiképpen az okok halmaza is egyre nagyobbra duzzad, ha gondolkodni kezdünk rajta, vajon mi vezetett idáig, hogyan jutottunk el a félrelépésig. És vajon bűnt követtünk-e el, vagy éppen hogy jogosan cselekedtünk egy elfajult helyzetben.

Megcsaltam a férjemet. Ő a hibás, vagy én?

Ha átlagos eseteket és statisztikai számításokat veszünk alapul, akkor ezt a kérdést szintén nem válaszolhatjuk meg egy egyszerű választással.

Talán akkor van igazunk, ha elfogadjuk: egy megcsalásnak minkét fél okozója kell legyen hiszen ha minden jól működik, akkor nagyon kevés esélye van annak, hogy az egyik fél mégiscsak félrelép. A megcsalás okozat, így okkal is számolni kell.

Az ok meghatározása ellenben nem merülhet ki puszta bűnbakkeresésben, vagy önvádban. A megcsalás is olyan érem, melynek két oldala van.

Nem szeret, nem becsül, legalábbis nem érzem

Hosszú együtt töltött évek után sokan úgy érezhetjük, hogy párunk nem szeret bennünket úgy, ahogy régen, ezért keressük a szeretet és az odafigyelést máshol. Ez ugyan nagyon kockázatos és sok fájdalommal jár, s nem is könnyű eldönteni, hogy megéri-e, de ha mégis megtesszük, akkor számolnunk kell a sokszor igen radikális következményekkel.

(Fontos azonban tudni, hogy a párkapcsolatunkban megélt hiányok – mint például a figyelemhiány, elfogadás hiánya – csak részben fakadnak a párunk figyelmetlenségéből. Nagyon sokszor gyermekkorunkban nem kaptunk figyelmet, elfogadást, és annak hiányát éljük meg újra a kapcsolatunkban!)

Elmondjam neki, vagy inkább ne? És hogyan fogok én ezek után a szemébe nézni? Kérdések, melyekre a válaszokat hiába is keressük mások válaszaiban és reakcióiban. Egyedi eset valamennyi. Erről néhány hasznos gondolatot összegyűjtöttem ebben a videómban:

Mindezeknek megfelelően alapos megfontolást kíván inden döntés, ingyenesen letölthető könyvemből sok-sok választ fog kapni a kérdéseire.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: