MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Megcsaltam a párom. Titkok, beismerések, kiút a helyzetből

A már megmásíthatatlan tények tükrében sokszor úgy érezzük, hogy nincs mit tenni, ami megtörtént, az megtörtént, azonban a félrelépés okozta belső szorongás gyakran annyira erőssé válik, hogy egész egyszerűen fogalmazva elmondható: a megcsalást követő érzéseket nem lehet úgy kezelni, mintha nem lennének valósak. Muszáj valamit lépni!

Elmondani, vagy hallgatni?

A legtöbb esetben ez számít az igazán komoly döntést felételező kérdésnek, mely egy életre meghatározó következményekkel járhat.

  1. Ha úgy határozunk, hogy elmondjuk párunknak, hogy megcsaltuk őt, azzal kockáztatjuk párkapcsolatunk, házasságunk további működését, illetve gyermekeink apával és anyával való további közös együttélését.
  2. Amennyiben azonban hallgatunk, olyan másodlagos, vagy legalábbis közvetett módon felbukkanó jelenségek egész tárházát nyithatjuk meg, mint az elhidegülés, vagy éppen a visszahúzódás és a másik jelenlétében való kellemetlen érzés.

Minden attól függ elsősorban, hogy mi magunk hogyan gondolunk a megcsalás tényére, s az valójában mit jelentett számunkra. Akár az is elképzelhető, hogy egy félrelépés közelebb hozza egymáshoz az időközben elhidegült párokat, s bár nem javasolhatná senki a megcsalást, mint párkapcsolatokat javító megoldást, de a tények azt mutatják, hogy ilyen is előfordulhat.

A hűtlenség felvállalásáról ebben a videóban is mesélek:

Épülhet-e hazugságra egy párkapcsolat?

Ösztönösen, vagy még inkább társadalmi konvenciók hatására bárki azt mondhatná, hogy nem. Kizárt dolog. Azonban vannak párok, akik megpróbálnak rácáfolni az állításra és valóban igyekeznek úgy élni, hogy egyiküknek, vagy mindkettejüknek titkaik vannak. Ha azonban mindennek alapja a kölcsönös elfogadás, akkor akár még fájdalmas igazságokat is elviselhet egy kapcsolat! (Persze ott legbelül minden hang azt súgja: inkább tartsuk titokban!)

Minden azon múlik, hogy mi magunk, akik félreléptünk, hogyan tudjuk kezelni tettünk velejáróit. A döntés a kezünkben van, s a felelősség hárítása ugyanúgy nem vezet eredményre, mint a tabusítás. Ami megtörtént, annak hatása lesz, a kérdés az, hogy ezzel kapcsolatban mennyire tudunk eredményes beismerőként, vagy elhallgatóként funkcionálni.

 

A történtek gyors elrendezésében segít a 14 napos online megcsalás-kezelési tréningem, amellyel ugyan nem tudjuk meg nem történtté tenni azt, ami megtörtént, de a megcsalás gyors feldolgozásához ad hasznos segítséget. Szeretettel látok minden érdeklődőt a résztvevők között. :)

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: