MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Mekkora esély van rá, hogy megcsal a párom?

A megcsalás statisztikája meglehetősen nehezen mérhető, hiszen a megcsalás statisztika kizárólag bevallásos alapon mérhető. Ez azt is jelenti, hogy csak sejthető, milyen gyakorisággal fordul elő a megcsalás a párkapcsolatokban. 

A legfrissebb adatok szerint minden második házasság válással végződik, azonban olyan statisztikák nincsenek, melyek azt mutatnák meg, mi a válások oka, azaz nem tudható pontosan, hány válás köszönhető annak, hogy valamelyik fél félrelép. (Kizárólag szakmai körökben terjed, hogy 4 házasságból 3 házasság megcsalással érintett…)

Megcsalás statisztika: csak megbecsülni lehet

Ha ezt a statisztikai adatot kiterjesztjük a házasságot nem kötött párokra, a statisztika még bonyolultabbá válik, hiszen nincs olyan rendszer, mely számon tartaná a párkapcsolatokat, a szakításokat, a szakítások okát pedig végképp nem.

Ennek fényében csak a megcsaltak és a megcsalók bevallása alapján lenne mérhető, azonban ez akkora látenciát jelent, amit gyakorlatilag megbecsülni is lehetetlen.

Éppen ezért ha tartós párkapcsolatban élünk, a megcsalás statisztika kutatása helyett érdemes a figyelmünket a másik félre fordítani.

Statisztika helyett törődés

Rendben van, ha megcsalási statisztikák miatt aggódunk a kapcsolatunkért, de emellett építsük kapcsolatainkat bizalomra!

Ha korábban egy kapcsolatunkban megcsaltak bennünket vagy éppen mi magunk tartozunk a megcsalók táborába, akkor se engedjük, hogy ez megbélyegezze a jövőbeni kapcsolatainkat. Hinnünk kell abban, hogy a másik fél érdemes a bizalmunkra, továbbá abban, hogy mi magunk képesek vagyunk arra, hogy megváltozzunk és egy őszinte kapcsolatban őszinte életet éljünk.

Persze ez nem mindig könnyű. Ha gyerekkorunkban nem éltünk meg teljes elfogadást, odafigyelést, megbecsülést, akkor ez a tapasztalásunk könnyen újraaktiválódhat a kapcsolatainkban. És a féltékenység, a bizalmatlanság addig ott lesz velünk, amíg azokat ki nem tudjuk dolgozni magunkból…

A bizalom és a hit a másik félben sokkal fontosabb, mint a statisztikák, azonban ennek ellenére nem hunyhatunk szemet az esetleges gyanújelek felett – hinnünk kell, de járjunk mindig nyitott szemmel. Bízzunk a párunkban, de ne legyünk vakok, vegyük észre a megcsalás jeleit.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: