MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Mit tegyek, ha megcsalnak?

A megcsalás az egyik legnehezebb próbatétel, amely egy kapcsolatban előfordulhat. Sohasem ok nélkül történik, és nem zárható le anélkül, hogy a kapcsolatot, annak határait behatóan elemeznénk.

A megcsalás mindkét fél számára rendkívüli megpróbáltatást jelent – a megcsalt fél elveszíti bizalmát a másikban, önbizalma is meginoghat, s ha nem képes megfelelően feldolgozni magában mindezt, az kihathat minden jövőbeni kapcsolatára.

Feladat: Fájdalom feldolgozása

  1. A legnagyobb fájdalmat általában az okozza, hogy a megcsalással a kapcsolat egyik legfontosabb alkotóeleme, alapja, a bizalom sérül meg vagy tűnik el teljesen. A megcsaláshoz hazugságok társulnak, és azokat sokszor legalább olyan nehéz megbocsátani, mint magát a megcsalást. Minél hosszabb ideig tart a kiderülés előtt a hazugságok szakasza, a bizalom újjáépítése utólag annál nehezebb.
  2. A megcsalt fél nem egyszerűen becsapva, félrevezetve érzi magát, hanem kifejezetten elárulva. Úgy érezheti, hogy társa megalázta, hogy még annyit sem tart róla, hogy a szemébe mondja, ha valami gondja van a kapcsolattal, vagy éppen, hogy őszintén elé álljon, ha a megcsalás már megtörtént. Azt érzi a megcsalt, hogy társa őt cserélte fel valakivel legalább részben, valaki olyannal, akiről úgy gondolta, hogy jobban képes megadni neki azt, ami hiányzik. Ezzel pedig a kapcsolat legkomolyabb megegyezését rúgta fel egyoldalúan.

Az őszintétlenség, az utólag feltért hazugságok, az elrejtett érzések felszínre kerülése rendkívüli sebeket ejthet mindkét félen és magán a kapcsolaton is.

Ráadásul a megcsalás okait feltárni, mindent átbeszélni talán éppen olyan fájdalmas, mint maga a kiderülés volt – talán annyira felzaklató, hogy szakember segítsége nélkül nem is képesek a felek megfelelően feldolgozni.

Megcsal a párom! Van esély az újrakezdésre?

Erről készítettem egy rövid összeállítást is:

Jó hír! Lehet újrakezdeni!

Ha azonban mindkét félben megvan a szándék a jobbításra, akkor a hűtlenség, bármilyen fájdalmas is, nem kell, hogy mindennek a végét jelentse!

Minden párnak van esélye arra, hogy az egykori stabil alapokat újra lerakják és feltárják, mi hiányzik, mi romlott el, akkor biztosan van esély a kapcsolat megmentésére. Ebben nyújt segítséget 14 napos online megcsalás-kezelési tréningem.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: