MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Mit tehetek, ha megcsal a barátnőm? (A kapcsolat helyreállítása lépésről lépésre)

A hűtlenség egy kapcsolatban mindkét felet igen nehéz helyzetbe hozza – a megcsalt félnek határoznia kell afelől, hogy mit lépjen, merre induljon tovább egy ilyen eset után. Választási lehetőség sok van, de valódi megoldást találni nem könnyű.

Ha tudjuk, hogy párunk megcsal, ezt mihamarabb el is kell mondanunk. Ha a titok már nem titok többé, minden egyes nappal csak nagyobb károkat okoz a hallgatás, és egyre távolabbra kerül a pozitív kimenetelű rendezés lehetősége.

A bosszú, a haragvás, büntetés, még ha teljeséggel jogosnak érezzük is, nem segít majd egyik fél helyzetén sem. A hűtlenségen csakis akkor képes egy kapcsolat túllépni, és abból akár megerősödve kikerülni, ha képesek vagyunk józanul kezelni a helyzetet.

Ez természetesen nehéz, ám mindenképpen szükséges. A megcsalásnak okai vannak, amelyek

  • a két fél közötti kapcsolat egyenlőtlenségeiben,
  • a meg nem beszélt dolgokban
  • kapcsolatban megélt hiányokban
  • vagy gyerekkorból hozott hiányokban

vagy éppen a rosszul működő dinamikában is rejtőzhetnek. A lényeget itt mondom el:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/wpICnHYDLc4?rel=0&amp;showinfo=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Ha ezeket az okokat nem fedjük fel, csak az önmarcangolás marad!

A legtöbbek szerint a megcsalásban a bizalom elvesztése a legrosszabb. Ilyenkor általában természetesen azt értjük ez alatt, hogy a párunkkal szembeni bizalom veszett el – pedig hosszú távon a mindenki mással és önmagunkkal szembeni bizalom is lehet az, amely a legtöbb kárt szenvedi.

Ha tudjuk, hogy barátnőnk megcsal, szembesítsük ezzel a ténnyel. A megbánást, bocsánatkérést idővel várjuk el, hiszen enélkül meg sem kezdődhet a rendezés, de közben magunk is próbáljunk nyitottak lenni a megoldásra, túllépve a dühön és haragon.

A célunk egy olyan etikusan működő párkapcsolat felépítése kell legyen, amelyben a felek nem hazudnak egymásnak, világosan értik egymás korlátait, értékeit, elfogadják azokat és képesek megadni azt, mire a másiknak szüksége van. Mindezek feltételezik a kétirányú kommunikációt és az őszinteséget, amihez az első lépést ez esetben nekünk kell megtennünk.

Hogyan lehet egymáshoz visszatérni? A 14 napos online megcsalás-kezelési tréningemen megmutatom, hogy miként tud kijönni egy pár a megcsalás utáni válságból.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: