MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Női hűtlenség

Bár a nők és a férfiak hivatalosan egyenrangúak napjainkban, még mindig érezhető, hogy igencsak beleivódott az emberekbe a néhány évtizede még érvényes felosztás, miszerint a férfi a főnök, aki bármit megtehet, a nőnek pedig mindent el kell tűrnie, és ki kell szolgálnia a férfit.

Ez az oka annak is, hogy a hűtlenséget a társadalom még mindig jobban elnézi a férfiaknak. Bár ezt is elítéli a többség, sokkal nagyobb a döbbenet és a meglepődés, amikor női hűtlenségről hallunk – még mindig nem ugyanaz az emberek fejében az, ha a nő csalja meg a párját és az, ha a férfi lép félre.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy ha az általános okokat nézzük, a női hűtlenség olykor valóban különbözik a férfi hűtlenségtől.

Miért lépnek félre a nők, és miért a férfiak?

A férfiak sokszor látszólag azért lépnek félre, mert keresik a kalandot, nem akarnak beletörődni abba, hogy egyetlen nőhöz kell hűségesnek lenniük. Ettől függetlenül szerethetik a feleségüket, és lehet fontos számukra a családjuk, a párjuk, ők többnyire külön tudják választani ezeket a dolgokat.(A gond csak az, hogy a dolog megtörténte után már semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen. Nem tudunk büszkék lenni magunkra, nem lehetünk őszinték igazán.)

A nők azonban érzelmesebbek, ami már okozhat komolyabb problémákat. A női hűtlenség oka nagyon sok esetben az, hogy a nő beleszeretett valaki másba, azaz érzelmi szálak állnak a háttérben. Érzelmi szál alatt azt értem, hogy gyermekkorban meg nem kapott elfogadásra kiéhezve, ezt megkapva bonyolódik bele legtöbbször egy nő a kapcsolatban.

Ez látszólag azért nagyobb gond, mert ebben az esetben valószínűbb, hogy a kapcsolatot nem lehet helyrehozni, hiszen a nő már máshoz kötődik érzelmileg. De valójában itt is igaz, hogy soha nem tud egy nő úgy belenézni a férje szemébe, mint korábban bármikor is.

A női hűtlenség gyökereiről egy mélyebb magyarázatot adok ebben a videóban:

Természetesen nem minden esetben ezek a férfiak és a nők okai a megcsalásra, de ezek gyakran játszanak közre.

Nem tesz jót a férfiak egójának

Bár a nők önbizalma is alaposan megcsappan, ha megcsalják őket, a férfiak is az önérzetük elleni támadásként képesek felfogni ezt a helyzetet. Éppen ezért, sokkal nehezebb egy férfit rávenni a békülésre egy félrelépés után, mint egy nőt: a férfi olyan mélyen sértve érezheti magát, hogy nagyon nehezen hajlandó megbocsátani – vagy egyáltalán nem.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: