MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Mi történik egy szakítás alkalmával?

Amikor elkezdődik egy kapcsolat, a legtöbben nem gondolkodunk azon, hogy valaha is vége lesz. Hiszen nem az a célja egy kapcsolatnak, hogy véget érjen. De mégis: jó vagy rossz dolog a szakítás?

Vigyázat: Fáj!

A szakítás fájdalmas élmény, amit sokszor nagyon nehéz feldolgozni. Sokat nehezít a helyzeten, hogy a párkapcsolat egyik tagjának sokszor fogalma sincs arról, hogy közeleg a szakítás, így igazi meglepetésként ér bennünket.

Amikor igazán szeretünk valakit, sokszor elképzeljük akár azt is, hogy vele leszünk életünk végéig. Ilyenkor nem számítunk arra, hogy a boldogságunk egyik pillanatról a másikra akár véget is érhet. Ez sajnos azt is jelenti, hogy még a legkíméletesebb szakítás is leírhatatlan csalódás.

Ha váratlanul ér bennünket, akkor olyan, mintha első lépésként gyomorszájon vágnának.

A szakítás után pedig komoly gyászmunkát kell végeznünk, miközben azonban el sem hisszük, hogy ez valóban megtörtént, és kapaszkodunk a hajszálnyi reménybe, hogy a másik még visszatér. Nem hisszük el, hogy nem hiányol bennünket – ezért csak nagyon nehezen tudunk továbblépni.

Amikor lépnünk kell

Mindennek ellenére, bármilyen fájdalmat okozunk is a másik félnek ezzel, ha mi vagyunk azok, akik úgy érzik, ez a kapcsolat a végéhez közeledik, meg kell tennünk a szükséges lépést. A szakítás fájdalmas, azonban sokkal kevésbé fájdalmas, mint az, ha a társunkkal szép lassan megutáljuk egymást, mígnem a szabadulás a kapcsolatból már megkönnyebbülés – ez pedig az összes szép élményünket beárnyékolhatja majd, aminek köszönhetően egy fontos emberi kapcsolat emlékét tehetjük tönkre egy életre.

Ha tudjuk, hogy eljött a kapcsolat vége, akkor ne halogassuk a szakítást. Legyünk őszinték, de határozottak és következetesek. Ha komolyan gondoljuk, ne táncoljunk vissza, bármilyen fájdalmas is, mert az csak árt mindkét félnek – csak akkor szakítsunk, ha tényleg ezt akarjuk, de akkor tegyük meg, ne hátráljunk ki belőle.

Ha pedig már a sokadik szakításon vagyunk túl, kezdjünk el magunkon is dolgozni! Mert valószínűleg valami oka van annak, hogy nem tudunk megállapodni, elköteleződni valaki mellett (vagy mindig ilyen problémával küzdő párokat „vonzunk” be magunk mellé!)

Sok erőt, jó munkát kívánok!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: