MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Újrakezdés szakítás után: vele vagy nélküle?

A szakítás után az újrakezdés nem mindig könnyű – ráadásul tudnunk kell, hogy valóban tovább akarunk-e lépni vagy még mindig a korábbi kapcsolatunkra vágyunk és előző párunkkal szeretnénk újrakezdeni.

Vissza a múltba?

A régi kapcsolatba való visszatérés a szakítás után természetes vágy, ami sokszor még azokat is magával ragadja, akik maguk mondták ki, hogy legyen vége.

A korábbi kapcsolat biztonsága, stabilitása, az ismert élet vonzereje, esetleg a másik fél iránt érzett szeretet vagy megszokás mind arra sarkallnak, hogy térjünk vissza korábbi párunkhoz.

Ahhoz azonban, hogy tényleg tudjuk, hogy őt akarjuk visszakapni, időt kell adnunk magunknak – a szakításnak megvolt az oka, így ha a szakítás okai még mindig fennállnak, akkor érdemes jobban átgondolnunk, hogy tényleg ezt akarjuk-e.

(Megcsalás esetén azonban ne várjunk túl sok jót a visszatéréstől. Ha egyszer megtörtént a „dolog”, akkor magas százalékban ismét megtörténik a „dolog”. És ebben nincs semmi meglepő: ha ugyanazok az emberek vagyunk, akik a szakítás előtti kapcsolatban is voltunk, akkor ugyanazt fogjuk kihozni egymástól. Még akkor is, ha a szakítás örök felkiáltójelként emlékeztet bennünket arra, hogy ne kövessük el azt, amit egyszer elkövettünk.)

Természetesen nem ritka, hogy szakítás után mindkét fél úgy érzi, hogy hibát követett el, és visszatérnének a korábbi életükhöz, mert továbbra is szeretik az előző párjukat – egy őszinte beszélgetés, a szakítás okának elemzése sokat segíthet egy ilyen helyzetben.

Az újrakezdés – egyedül

A szakítás után az újrakezdés a másik lehetséges út, ehhez azonban mindenképpen le kell zárnunk a korábbi kapcsolatunkat, csak ekkor léphetünk tovább. Az újrakezdés már a nevében is azt jelzi, hogy valami új felé nyitunk – ehhez azonban meg kell szabadulnunk a korábbi kapcsolatunk bilincseitől és az ott tapasztalt lelki terhektől.

Sőt nem elég csak a korábbi kapcsolat nehézségein túljutni. Végig kell gondolnunk, hogy vajon van-e bármilyen blokkunk, gátunk egy komoly kapcsolattal szemben. A szakítások sokszor csak tünetei annak, hogy valamilyen – tudat alatti – ellenérzésünk van a komoly elköteleződéssel járó hosszútávú kapcsolattal szemben.

A szakítás után éppen ezért mielőtt újrakezdenénk, mielőtt új párkapcsolatba lépnénk, nagyon fontos, hogy elengedjük a múltat és végleg lezárjuk azt. A gyász időszaka alatt engedjük át magunkat az érzéseinknek és éljük meg a bánat és a szakítással járó leválás minden pillanatát. Ha őszinték vagyunk magunkkal, a szakítás utáni újrakezdés egy igazi új kezdetet hozhat.

Sok sikert mindehhez!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: