MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Velem is megtörtént: Megcsaltak!

A megcsalás a párkapcsolatokat veszélyeztető egyik legnagyobb probléma; ha velünk személyesen nem is történt meg, akkor is gyakori, hogy ismerünk legalább egy valakit, aki már átélte az érzést.

Ráadásul megkerülhetetlen a kérdéskör. Olvasunk róla a neten és a magazinokban, látjuk a filmekben, és gyakori beszédtéma a hétköznapok során. Mindaddig, amíg velünk nem történik meg, úgy gondoljuk, hogy egy távoli probléma csupán, aztán ha kiderül a szörnyű igazság, és hirtelen mi is érintetté válunk, akkor már-már képtelenek vagyunk feldolgozni a minket ért traumát.

Való igaz, hogy a megcsalás az egyik legrosszabb dolog, ami az emberrel történhet egy párkapcsolatban, hiszen:

  • elveszítünk valamit (valakit), akire építettünk
  • oda lesz az önbecsülésünk, önbizalomproblémáink keletkeznek
  • átverve, elárulva érezzük magunkat
  • nem tudunk bízni a társunkban, minden bizonytalanná válik
  • próbálnánk, de nem tudjuk meg nem történtté tenni a félrelépést

Összetörtem. Az baj?

Nem baj!

Sőt az lenne a baj, ha nem éreznénk ilyenkor rosszul magunkat. A megcsalás feldolgozása senkinek nem könnyű, erről beszélek ebben a videómban:

Természetes, hogy ilyenkor nem tudjuk, hogyan tovább, és minden addig történt jó dolgot, a kapcsolat szépségeit is hajlamosak lehetünk hazugságként felfogni. A félrelépés egyenlő a cserbenhagyással, az árulással és az őszintétlenséggel; csalódással, megaláztatással és érzelmi eltávolodással jár.

A hűtlenséget visszafordíthatatlan dolognak érezzük, amely szétszakítja a családot, megrendíti az addig meglévő bizalmat, és nagyon gyakran szégyenérzést is okoz.

Kevesebbnek érezzük magunkat, és még a lassan múló időt sem érzi elégnek, hogy az a benne dúló szörnyűséget csillapítsa. Egy felmérés során feltettük valakinek a szokásos kérdést, hogy mi volt a legrosszabb számára a megcsalásban, és a válasz tragikusan tömör volt: „minden”.

A félrelépés bárkivel előfordulhat, és csak nagyon kevesen képesek tudatosan tenni azért, hogy újból jobb legyen a kapcsolatuk. Hiszen ez olyan nehézség, ahol szükségünk van társakra; olyan emberekre, akik segítenek visszaállítani az elveszített bizalmat.

Ha Ön is éppen a cikkben írt cipőben jár, sok erőt kívánok Önnek, és jó olvasást a cikkeimhez!

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: