MegcsalásAmbulancia.hu
Gyors segítség megcsalás esetén
Dr. Mészáros Ádám
Párkapcsolati mediátor
Dr. Mészáros Ádám - párkapcsolati mediátor

Hűtlenség. Van belőle kiút?

Amikor a hűtlenségről beszélünk:

  • Legtöbbünknek az jut eszébe, hogy valaki szexuálisan nem volt hűséges a másikhoz, vagy éppen másba szeretett bele, miközben együtt van a párjával.
  • Hűtlenségként élhető meg az is, amikor valaki nem áll ki a párja mellett azokban a helyzetekben, mikor annak szüksége lenne rá: a kellemetlen pillanatokban, nehéz helyzetekben odébb áll.
  • Az is ide tartozhat, ha valaki kiadja a párja titkait, ezzel elárulva őt.
  • És még sorolhatnám, mennyi mindent hűtlenségnek élhetünk meg.

Mi az oka a hűtlenségnek?

A hűtlenségnek természetesen számos oka lehet,:

  • A legtöbben mindig arra gondolnak, hogy valami hiányzik a kapcsolatból. (Ez azonban csak egy ok a sok közül!) Persze ez a tény egyáltalán nem vigasztalja azt, akit megcsalnak, vagy más módon árulnak el, ami érthető: joggal várnánk el a párunktól, hogy mondja el, ha valami nincsen rendben, és ne a hátunk mögött keressen rá megoldást. Jogos az az érzés, hogy semmi sem lehet elég indok arra, hogy valaki ilyet tegyen azzal, akit szeret – azonban nem árt meghallgatni a vétkest is.
  • Minden megcsalásos helyzetnél látnunk kell azonban azt is, hogy a hűtlen fél gyermekkori érzelmi hiányokat pótol. Erről itt írok bővebben.

Mi számít igazán hűtlenségnek?

Könnyebb, ha tudjuk az okot!

Sokkal felelősebben tudunk lépni és dönteni, ha tisztában vagyunk a megcsalást előidéző kapcsolati és egyéni okkal.

Sokan persze félnek szembenézni a valósággal, és óvatosan el akarják odázni a történtek feldolgozását. Merthogy nem mindig könnyű elviselni, ha esetleg kiderül, hogy magunk elrontottunk valamit. Ez azonban természetes lelki jelenség, és az ellenérzések ellenére érdemes mielőbb alaposan beleásni magunkat saját magunk és a párunk lelki világába.

A hűtlenség okozta kellemetlen helyzetekből van kiút, 14 napos online megcsalás-kezelési tréningemen részletesen, lépésről lépésre bemutatom, hogy miként lehet helyrehozni egy kapcsolatot.

Ajándék!

Töltse le és olvassa el most a megcsalás kezeléséről szóló ingyenes minikönyvemet: